28 / 03 / 2024

stüdyo tipi daireler

stüdyo tipi daireler

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak” dedi.

Stüdyo daireler tamamen tarih oldu!

Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğiyle yapımı durdurulan stüdyo daireler artık tamamen tarih oluyor. Kira getirisi isteyen yatırımcılar son dairelere büyük talep gösterince 1 senede hem stüdyoların fiyatı arttı hem de stok bitme noktasına geldi.

Stüdyo ve 1+1 daireler bulundukları siteye zarar mı veriyor?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "stüdyo ve 1+1 daireler" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Stüdyo daireler için ruhsat kuyruğu!

Türkiye’de 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planları Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında, stüdyo dairelerin üretimine son verilecek. Müteahhitler, yönetmelik öncesi 1+0 projelerine ruhsat alabilmek için belediyelere koştu.

Stüdyo daireler artık yasak!

Henüz yeni bir uzatma kararı gelmeyen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Yönetmelik gereğince, stüdyo daireler yasaklandı..

Stüdyo daireler tarihe karışıyor!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile ile stüdyo daireler tarihe karışıyor. Hakan Erilkun 1+1 ve 2+1 dairelerin fiyatlarında yüzde 10’un üzerinde değer artışı yaşanacağını söylüyor.

Stüdyo daireler Türk toplumuna uygun değil!

Bugüne kadar hiç stüdyo daire üretmediklerini söyleyen Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, "Stüdyo dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim" dedi.

Stüdyo daire mantığı Türk toplumu için kullanışlı değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yasalaşırsa artık stüdyo daireler inşa edilemeyecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu görüşlerini paylaştı...

Emlakçılardan stüdyo daire uyarısı!

Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, stüdyo daire olarak nitelendirilen evlerde kaldığının ortaya çıkması üzerine Sedat Altınay, stüdyo tipi dairelerin kiralanmasında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Hem oturum hem de yatırım için stüdyo ve 1+1 daireler daha cazip!

Konut almak isteyenler için ekonomik açıdan daha ulaşılabilir olan stüdyo ve 1+1 daireler, amorti süreliğinin kısalığı nedeniyle de hem konutta oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Gaziantep Kavaklık'ta stüdyo daireler çoğaldı!

Gaziantep'in bir zamanlar en gözde mekanı olan Kavaklık,'ta mantar gibi 1+1 stüdyo dairelerin çoğalması dikkat çekiyor. Şehirde eski binalar yıkılıp, yerlerine 1+1 apartlar yapılıyor.

Stüdyo daireler en kolay ulaşılabilecek yatırım enstrümanı!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü yazısında stüdyo dairelerin yatırımını ve nasıl kazanç sağlayacağını anlattı. İşte o yazı...

Markalı konut projelerinde stüdyo dairelere talep arttı!

Geniş aile yapısının ihtiyaçlarına göre gözde olan büyük ev tipi boşanmaların etkisi ile gözden düşerken küçük konut talebi artışa geçti. Özellikle marka projelerdeki stüdyo daireler oldukça ilgi görüyor.

Öğrencilerin tercihi stüdyo daireler!

Büyük şehirlerde yurtları tercih etmeyenler kiralık daireleri tercih ediyor. Özellikle stüdyo dairesi olan projeler öğrenciler tarafından ilgi görüyor.

stüdyo tipi daireler Haberi

stüdyo tipi daireler

Başkent Ankara başta olmak üzere, yurt içi ve dışında gayrimenkul yatırımlarına yön veren Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün ile sektörü konuştuk. Öngün'e göre, 10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak, ancak inşaat sektörü temsilcilerinin yalnız yaşayanlar ve yeni evlenenleri de düşünerek proje üretmesi gerekiyor...


Yaz döneminin gelmesiyle yazlık alımları da artıyor. Birikimlerin yazlıkla değerlendirilmesi doğru bir yatırım mı?


Yazlık almak ekonomik değil, sosyal bir yatırım. Evet, eğlenmek için yazlık güzel bir seçenek ama gayrimenkul yatırımı olarak değerlendirildiğinde arsa, ev, işyeri, devremülk, tarla ve çiftlik gibi alanlar arasında getirisi en az olanı. Yatırım yapılırken, farklı etkenler göz önünde bulundurulur ki, getirisi fazla olsun. Maddi durumdan, lokasyona; kira çarpanından, gelişim potansiyeline çok sayıda etmene dikkat edilmesi gerekir....