25 / 04 / 2024

su borularının temizliği

su borularının temizliği

Türkiye susuzluğun pençesinde Ankara'da su kesintileri başladı. İstanbul'da ileri bir tarihte başlayacak. Susuzlukta nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Merak ettiğiniz bir çok noktanın detayları bu haberde.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Devlet Su İşleri 2023 sınavsız ve mülakatsız personel alımı için bugün resmen son gün! DSİ iş fırsatını sakın kaçırmayın

Devlet Su İşleri 2023 sınavsız ve mülakatsız personel alımı için bugün resmen son gün... DSİ iş fırsatını sakın kaçırmayın...

DSİ bu ayın ilk iş ilanını duyurdu! 19 farklı branşın DSİ'de işi hazır! Son şans elinizi çabuk tutun!

Devlet Su İşleri (DSİ) 1273 personel alımı yapacağını açıkladı. DSİ bu ayın ilk iş ilanını duyurdu! 19 farklı branşın DSİ'de işi hazır! Son şans elinizi çabuk tutun! İşte başvuru detayları...

DSİ yeni yılın ilk iş ilanını duyurdu! 1273 personel alacak! DSİ personel alımı başvurusu şartlar neler?

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını ilan etti. DSİ yeni yılın ilk iş ilanını duyurdu! 1273 personel alacak! DSİ personel alımı başvurusu şartlar neler? İşte detaylar...

Bunları yaparsanız su faturanız yarıya düşecek! Su faturasını düşürmenin püf noktaları…

Su, doğal gaz, elektrik, telefon ve internete gelen zamlar vatandaşın bütçesini sarsmaya devam etse de bazı şeyleri değiştirmek elimizde. Mesela su faturasındaki tutar. Gelen zamlarla birlikte daha da strese sokan faturayı nasıl düşürebiliriz? İşte su faturasını düşürmenin pratik yolları…

İhlas Yapı’nın projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor!

İhlas Yapı’nın İstanbul’daki önemli projelerinden Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4  projeleri için GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor. PVC boru sistemleri ile projelerin atık su drenajlarının sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanacak.

Düzce Melen Su Park'ın altyapı çalışmalarında sona gelindi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bizzat takip ettiği Düzce’nin vizyon projesi Melen Su Park’ın 1. Etabında başlatılan çalışmalar kapsamında alt yapı ve hafriyat düzenleme işlemleri tamamlanıyor.

Gaziosmanpaşa'da yıkılan binaların çevre temizliği yapılmıyor mu?

Gaziosmanpaşa'nın 16 mahallesinde 13 bölgenin riskli alan olduğu gerekçesiyle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Gaziosmanpaşa'da yıkılan binaların çevre temizliği yapılmazken ilçe adeta harabe bir kente dönü

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Su depolarının bakımını ihmal etmeyin!

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının yılda en az bir kez bakımlarının yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Su faturasını kaybettim nasıl öderim?

Su faturası, yetkili fatura ödeme merkezlerinden, PTT'den ödenebiliyor. Peki, henüz ödemediğiniz su faturasını kaybettiğinizi düşünelim. Bu durumda, su faturasını kaybettim nasıl öderim diyorsanız işte yanıtı..

Meriç taşkın projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Meriç Taşkın Projesi kapsamında Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaatı işinin yapımı amacıyla kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek!

Körfezliler su faturalarını 6 TL fazla ödeyecek. Çünkü faturalara evsel atık bedeli de eklenecek MHP'li meclis üyesi Vahit Eryılmaz, İlimtepe'de yenilen kaldırım taşlarının gelişi güzel çevreye bırakıldığını belgeledi, mecliste de "bu taşları kim bıraktı?

su borularının temizliği Haberi

su borularının temizliği

Kirli depolardan gelen pis sular, enfeksiyon riski yarattığı gibi çamaşır, bulaşık makinası ile hidrofor ve arıtma cihazlarını bozuyor.

Sağlık Bakanlığı da su kesintisi yapılacak illerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını, su depolarını belirli periyotlarla temizlemeleri konusunda uyardı.

Alınan bilgiye göre, kontrol edilen apartman, ev, okul, hastane ve iş yerlerindeki su depolarının yüzde 90'ının son derece kirli, üstelik hastalık yapıcı pekçok mikrop ve bakteri barındırıyor.

Musluklardan akan kirli ve mikroplu suyu içmeyerek sağlığın korunamadığını ifade eden yetkililer, ''Çünkü musluk suyuyla elinizi, yüzünüzü temizliyor, dişlerinizi fırçalıyor, sebze ve meyvelerinizi yıkıyor, banyo yapıyorsunuz. Depoların, teknik ve uzman kadrosuyla gıda maddeleri tüzüğüne uygun hijyenik ortamda, temizlik ve dezenfektesinin yapılması gerekir'' dedi.

-NEDEN PERİYODİK TEMİZLİK?-

Pis depolardaki suların, tifo, kolera, sarılık, hepatit...