18 / 04 / 2024

su buharından elektrik üretimi

su buharından elektrik üretimi

Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi! Son başvuru tarihini aman kaçırmayın!

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi... Son başvuru tarihini aman kaçırmayın...

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Baymak Lambert Yoğuşmalı Kombi indirimli fiyatıyla Carrefoursa'da! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Gazdaki su buharının ayrıştırılıp suya dönüşmesi yoğuşmalı kombinin sahip olduğu teknoloji ile mümkün oluyor. Bu işlem sırasında doğalgaz az kullanılarak enerji verimliliği sağlanmış oluyor. Peki yoğuşmalı kombi indirimli fiyatıyla ne kadar? Özellikleri neler? 

EYT düzenlemesine binlerce çalışanı ilgilendiren ve çok merak edilen o madde konulacak mı?

Posta Gazetesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Ekrem Sarısu okuyucularından gelen çok önemli bir soruyu yanıtladı. Sarısu EYT düzenlemesine kamuda çalışan binlerce kişinin çalışma hayatını düzenleyecek bir madde konulması gerektiğini ifade etti.

Aile destek ödemesi, promosyon derken Yapı Kredi'den bomba hamle! Bütün evler aileler dikkat

Aile destek ödemesi ve promosyon ödemelerinin devam ettiği sırada bankaların kampanya yarışı da devam ediyor. Yapı Kredi bankası tarafından elektrik faturalarıyla ilgili önemli bir kampanyanın detayları duyuruldu.

Futures İnvestment Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Futures İnvestment Turizm Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Gülçin Acısu tarafından kuruldu.

Elektrikte büyük kriz kapıda! Zorunlu elektrik tüketimi masada...

Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatmasının ardından elektrik üretiminin büyük bölümünü doğalgaz ile karşılayan Avrupa, elektrik konusunda ağır tedbirler almaya hazırlanıyor. Avrupa ülkeleri tüketimi düşürmenin yollarını da arıyor.

Future City Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Future City Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Bakırköy'de Haıjıe Su tarafından kuruldu.

Elektrik faturası 200 TL’den fazla gelenlere müjde! Büyük indirim bugün başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik faturaları en az 200 TL'nin üzerinde gelen ailelere yönelik indirim çalışmasının yeni ayağı bugün başladı. İşte indirimden faydalanmanız için yapmanız gerekenler...

Suga Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suga Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Hülya Su tarafından kuruldu.

su buharından elektrik üretimi Haberi

su buharından elektrik üretimi


Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek. 


Bitlis sınırları içinde bulunan Nemrut kalderasında özel bir şirket tarafından yürütülen çalışmalarla elde edilecek 120 ile 200 derecedeki sıcak suyun buhar gücüyle kentte enerji üretimi sağlanacak. 


60 dereceye varan ısıda doğal çıkışlı sıcak su kaynaklarına rastladılar


Şirket yetkilisi Bakır Geldegül, yaptığı açıklamada, Güroymak ilçesindeki arazide yaklaşık bir aydır yürütülen çalışmalarda 60 dereceye varan ısıda doğal çıkışlı sıcak su kaynaklarına rastladıklarını söyledi. 


Jeotermal enerjiye dönük çalışma yürüttükleri için suyun ısısının 120 ile 200 derecede olması gerektiğini vurgulayan Geldegül, bu ısıya sahip sulardan elektrik üreteceklerini ifade etti. 


Geldegül, hedefledikleri ısıdaki suya ulaşmaları durumunda Güroymak'ta ciddi bir yatırım yapacaklarına değinerek, şöyle konuştu: 


"İnşallah...