29 / 03 / 2024

su havzaları koruma resmi gazete

su havzaları koruma resmi gazete

Yüzeysel sular ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla miktar, fiziksel, kimyasal ve ekolojik kalite açısından korunmasına ilişkin usul ve esaslar bulunuyor. İşte su havzaları koruma kanunu..

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Bodrum'da yer alan Myndos Antik Kenti'nin kıyısında taş ve betonla doldurulup, kaçak yapı inşaatına başlandı. Belediye, arazi sahibiyle ilgili 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları kısıtlanıyor mu? 

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

Çengelköy Sütiş'in restorasyonu için suç duyurusu!

Koruma Kurulu, Kadir Topbaş’ın ailesine ait lokanta zinciri Sütiş’in Çengelköy şubesinin bulunduğu Abdullah Ağa Yalısı’ndaki restorasyon için suç duyurusunda bulundu. 

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Kalekim Ultralastic ile güçlü ve hızlı su yalıtımı!

Kalekim, su yalıtım ve beton koruma harcı ‘Ultralastic’ ile en hızlı ve güvenilir çözümleri tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, sadece 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.

Galataport'a suç duyurusu!

İSTANBUL 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Galataport projesi hakkında raporlarında ihlal olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Havza alanlarına gayrimenkul yatırımı yapılmayacak!

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Antalya Sakar Deresi'ndeki taşkın koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi. DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Demre'nin Köşkerler Köyü'nün taşkın riskini azaltacak olan Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinde incelemelerde bulundu.

Antalya Aksu Çayı Taşkın Koruma inşaatının yüzde 70'i tamam!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. Coşkun, Aksu Çayı Taşkın Koruma projesinin yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Kalekim, binaları su yalıtımı ile koruma altına alıyor!

Kalekim, deprem sırasında meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeni olan korozyonu önlemek için su yalıtımlı binaların artırılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

su havzaları koruma resmi gazete Haberi

su havzaları koruma resmi gazete

Su havzaları koruma kanunu!

Su havzaları koruma kanunu kapsamında, yüzeysel sular ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla miktar, fiziksel, kimyasal ve ekolojik kalite açısından korunması ve su havzaları yönetim planlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor.


Su havzaları koruma mevzuatı kapsamında, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik bulunuyor.


Su havzaları koruma yasası:


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yüzeysel sular ve yeraltı sularının bütüncül bir yaklaşımla miktar, fiziksel, kimyasal ve ekolojik kalite açısından korunması ve su havzaları yönetim planlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, denizler hariç, kıyı suları dahil olmak üzere yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarının yer aldığı...