24 / 04 / 2024

Suat Hayri Aka kimdir

Suat Hayri Aka kimdir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığına, Suat Hayri Aka'nın atandığı bildirildi.

Suat Sarı'dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Suat Gürsoy Gayrimenkul Müşavirliği Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suat Gürsoy Gayrimenkul Müşavirliği Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Suat Gürsoy tarafından kuruldu.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Kirasını 1 senedir ödemeyen eski futbolcu Suat Kaya mahkemelik oldu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Kaya'nın başı bir süredir kira nedeniyle dertte. Ankara Ulus'taki evinin kirasını 2020 yılının Nisan ayından beri ödemeyen Kaya ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. 

Aka Alüminyum İnşaat Elektrik Ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aka Alüminyum İnşaat Elektrik Ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Suat Yaman tarafından kuruldu.

Hayri Mit kimdir? 

Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayri Mit kimdir? Hayri Mit daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hayri Mit'in biyografisi...

Mitaş Proje İnşaat'ın acı günü! Hayri Mit vefat etti!

Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayri Mit vefat etti. 

Suat Özçağdaş'tan kaçak yapı itirafı!

Cumhurbaşkanlığı İiletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki konutunu fotoğrafladığı ortaya çıkan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ifadesinde olay yerine gittiğinde kaçak yapı görmediğini belirtti.

İzmir Dr. Suat Seren Hastanesi'ndeki çatlaklar korkutuyor!

İzmir Konak'taki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin K Bloğundaki yangın merdivenlerindeki duvarların çatlak olduğu tespit edildi...

Yüksek Mimar Abdullah Hayri Ebuussuutoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Abdullah Hayri Ebuussuutoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Kubilay Aka ile Miray Daner Zekeriyaköy'deki lüks villaya taşındı!

İki buçuk yıllık ilişkilerini ağustos ayında bitiren Oyuncu Kubilay Aka ile Miray Daner yeniden barıştı. Çift, Zekeriyaköy’de aylık kira bedeli 11 bin lira olan iki katlı villa tuttu.

Vatandaş Suat Altın İnşaat’tan tapusunu istedi!

Suat Altın İnşaat Tarafından Esenyurt Mahallesi’nde 5 yıl önce yapılarak hak sahiplerine teslim edilen Holiday1 binası sakinleri 5 yıldır alamadıkları tapularının bir an evvel kendilerine teslim edilmesi için eylem gerçekleştirdiler...

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Suat Hayri Aka kimdir Haberi

Suat Hayri Aka kimdir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Suat Hayri Aka, 1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu Güverte Bölümünden mezun olan Aka, 1989-1990 yıllarında WMU-Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde Liman ve Denizcilik İdaresi alanında yüksek lisansını tamamladı.


Meslek hayatına Deniz Nakliyatı TAŞ'de kaptan olarak başlayan Aka, kamudaki görevinden 1991'de ayrılarak 2006 yılına kadar özel sektörde armatörlük, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz sigortaları, gemi alım-satımı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma gibi çeşitli deniz ticareti branşlarında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici olarak görev yaptı.


Aka, 2006'da atandığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini Haziran 2014’e kadar sürdürdü. Haziran 2014-Ocak 2016 döneminde bakanlık müşaviri olarak görevlendirilen Aka, ocakta yeniden Müsteşar Yardımcısı Vekili oldu.


Evli ve 2 çocuklu...