19 / 04 / 2024

Süleymaniye kaçak yapılaşma

Süleymaniye kaçak yapılaşma

Süleymaniye Dünya Miras Alanı’nda yapılaşma hızlandı. Bölgede, eski ahşap evlerden geriye tek parsel kalmadı. Yıkılan alanlarda betorname evler inşa edildi.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde imara aykırı kaçak yapılaşmaya göz yumulduğuna ilişkin iddialara karşı yerinde incelemeler yaptı.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Süleymaniye kaçak yapılaşma Haberi

Süleymaniye kaçak yapılaşma

Süleymaniye Dünya Miras Alanı’nda eski ahşap evler yıkıldı. Bölgede yıkılan yerlerin yerine betonarme evler inşa edildi. 

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in yazısı şu şekilde: Haliç’e bağlı kent siluetinde belirleyici bir nokta oluşturan Süleymaniye Külliyesi ile Şehzade Mehmet Külliyesi çevresinde bulunuyor. Süleymaniye, Vefa, Vezneciler semtleri UNESCO Dünya Miras Alanı içerisinde bulunuyor.

Süleymaniye Külliyesi dışında Kalenderihane ve Molla Gürani Camisi bu bölgenin ayakta kalmayı başaran en önemli mimari yapılardan biri. Eski Süleymaniye ahşap evleri bakımsızlık ve bilinçli yakılmalarla yıkıldı. 2005 yılında yenileme alanı ilan edilen bölgede ‘Süleymaniye’yi Yenileme Projesi’ ile tarihi semtteki ahşap cumbalı evlerin kurtarılması planlanıyor. Projede, ilk etapta 39 ada 733 parselde toplam 707 evin yenileneceği açıkladı. 

Restorasyon Kültür Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin ve Süleymaniye’de dolaşıyoruz. Şahin, pek çok yapıyı...