27 / 04 / 2024

süleymaniye tarihi yapılar

süleymaniye tarihi yapılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye'de tarihi yapıların yıkılarak, çelik konstrüksiyon üzerine yeniden inşa edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Bekçi alımı sınav tarihi açıklandı! Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Son dakika açıklaması! 

'Bekçilik yazılı sınavı ne zaman yapılacak?' sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Bekçi alımı sınav tarihi açıklandı. İşte o tarih ve ayrıntılar...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

süleymaniye tarihi yapılar Haberi

süleymaniye tarihi yapılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basında yer alan 'UNESCO'nun Süleymaniye Projesine yönelik eleştirileri' ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapılması ihtiyacının doğduğu kaydedildi.

'Süleymaniye'de tarihi yapıların yıkılarak, çelik konstrüksiyon üzerine yeniden inşa edileceği şeklinde basında yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır ve kamuoyunu yanıltıcı iddialardır' denilen açıklamada, 24 Mayıs 2006 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile 'Süleymaniye Yenileme Alanı' olarak kabul edilen alanda yapılacak çalışmaların tamamen bilimsel ve kurul kararları doğrultusunda yapılacak

çalışmalar olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu proje...