27 / 04 / 2024

Sultangazi tarihi kilise

Sultangazi tarihi kilise

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Sultangazi'de 2 adet arsa ile 2 adet arazi ve 1 iş yeri satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

İstanbul ili Sultangazi Belediye Başkanlığı, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde yer alan 5 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ihale tarihi ve fiyatlar...

11 yıllık mücadelede mutlu son! Tarihi kilise yıkıldı!

Sırplar tarafından yapılan Srebrenitsa katliamı nedeniyle ailesini yitiren Fata Orloviç, evinin bahçesindeki kaçak kiliseye karşı açtığı davayı kazandı. Tartışmalı kilisenin yıkılacağı ortaya çıktı.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Notre Dame'nin yeniden inşası için bağış yağdı!

Yanan Paris’teki Notre Dame Kilisesi'nin yeniden inşa edilmesi için Fransa’nın zenginlerinden bağış yağdı. 856 yıllık geçmişi olan,1403 yılında inşaatı bitmiş tarihi kilise için firmalar yarışa girdi.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Sultangazi'de 10.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 bina!

 İstanbul İli Sultangazi İlçesi 50. Yıl Mahallesi'nde yer alan 2 bina toplamda 10 milyon 309 bin 725 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ilk ihale tarihi ise 8 Haziran 2018 olarak belirlendi. 

Sultangazi Tem Point Evleri teslim tarihi!

Tem Point projesi Gül Proje ve Nata Holding tarafından inşa ediliyor. Sultangazi Tem Point Evleri teslim tarihi ne zaman?

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Nevşehir'deki tarihi kilise restore edilecek!

NEVŞEHİR'de geçen yıl keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde ortaya çıkartılan tarihi kilisede gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon ve konservasyonuna yönelik ön hazırlık çalışmaları sürüyor.

Sultangazi tarihi kilise Haberi

Sultangazi tarihi kilise

İstanbul Sultangazi'de bir zamanlar kilise, daha sonra okul olarak da kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu. Tarihi kilise kalıntıları definecilerin de hedefi halinde.

Mübadele öncesi Rumların yaşadığı Cebeci Mahallesi'nde o döneme ait kilisenin kalıntıları yok olmayı bekliyor. Mübadele nedeni ile bölgede yaşayan Rumlar, Yunanistan’a göç ederken Yunanistan'dan gelen bazı Türkler de Cebeci'de yaşıyor. Yılların ardından okul olarak da kullanılan kilise bir süre sonra kaderine terk edildi. Zaman içinde kiliseye ait tarihi taşlar çalındı. Bugün ise kiliseden kalan son kalıntılar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tarihi kalıntıların etrafı çöplerle dolmuş vaziyette. Ayrıca bölgeye gelen defineciler yaptıkları kazılarla tarihi yapıya zarar veriyor. Cebeci'de yaşayan mahalle sakinleri...