19 / 04 / 2024

Sultaniye Kaplıcaları hasar tespiti

Sultaniye Kaplıcaları hasar tespiti

Muğla Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Roma döneminden kalma Sultaniye Kaplıcaları'nda hasar tespit çalışmasına başlandı.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Bursa'nın iki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Gönen Kaplıcaları Tesisleri kiraya verilecek!

Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti.

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başladı!

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası'nda çalışmalar başlatıldı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Sivas'ın en önemli kaplıcalarından biri olan Soğuk Çermik Kaplıcası'nda başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda asfaltla çalışmaları başladı!

Mustafa ÇÖL ile değişen ve gelişen Hüdai Kaplıcalarımızda çevre düzenleme, meydan, yol bakım yenileme, masal oyun dünyası park yapımları ile yıkım ve genel asfaltlama çalışmaları aynı anda yürütüyor.

Esenyurt sağlık turizmiyle atağa kalkıyor!

İstanbul'un konut ve gayrimenkul alanında merkez olan ilçesi Esenyurt şimdi de sağlık turizmiyle gündemde.Sağlık turizmi yatırımcılarının dikkatini çeken ilçe Başkanı Kadıoğlu,''Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak''dedi.

Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması planlanıyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması için çalışma başlatıldı. Sandıklı Hüdai Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin meclis toplantısı kaymakamlık binasında yapıldı.

Bingöl kös kaplıcaları üniversitelerden geri alınacak!

Vali Mustafa Güvençer döneminde İl Özel İdare ile Üniversite arasında imzalanan protokol gereği Üniversite’ye devredilen Kös kaplıcaları meclis araştırması sonucunda sözleşmenin iptal edilmesi kararı verildi.

Bursa Keramet'e termal yatırım!

Bursa’nın sahip olduğu tüm doğal değerleri turizme kazandırma hedefinde olan Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi ilçesindeki Keramet kaplıcalarını da ayrıcalıklı bir projeyle ülke vitrine çıkaracak.

Sultaniye Kaplıcaları hasar tespiti Haberi

Sultaniye Kaplıcaları hasar tespiti

Köyceğiz ilçesinde yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ve tesisler, bakıma alındı.


Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların azalması ve bölgede suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmasına başladıklarını söyledi.


Ceylan, tesislerde iki açık ve iki kapalı havuz bulunduğu belirterek, "Anıtlar Kurulundan aldığımız izinle kapalı havuzların olduğu alanları yıktık. Suların çekilmesinin ardından kaplıcalarda çalışmalarımızı başlattık. Tesislerdeki yorgun binalar da yıkılarak iyileştirilecek" dedi.


Kaplıcalardaki havuzlar, çamur banyoları ve tesislerin bulunduğu alanların sular altında kaldığını hatırlatan Ceylan, ekiplerimiz tesisleri turizm sezonuna yetiştirmek için çalıştıklarını bildirdi. Bölgenin daha iyi hale getirilmesi için proje hazırladıklarını anlatan Ceylan, "Güney Ege Kalkınma Ajansına projemizi sunacağız. Ajanstan destek alabilirsek burayı daha iyi hale getireceğiz" diye...