24 / 04 / 2024

Sümela Manastırnda beşinci ayin

Sümela Manastırnda beşinci ayin

Yılda bir kez ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen 15 Ağustos'ta, Ortodokslarca beşinci kez ayin yapılacak.

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...

26 Mayıs 2023 çeyrek altın ne kadar? Bugün gram altın kaç TL? 26 Mayıs 2023 ons altın fiyatı!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.246,20 liradan satılıyor. 26 Mayıs 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 26 Mayıs altın fiyatları!

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

19 Mayıs 2023 çeyrek altın ne kadar? Gram altın, ons altın kaç TL? 19 Mayıs 2023 cumhuriyet altın fiyatı!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.258,04 liradan satılıyor. 19 Mayıs 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 19 Mayıs altın fiyatları!

12 Mayıs 2023 çeyrek altın ne kadar? Gram altın, ons altın ne kadar? 12 Mayıs 2023 tam altın fiyatı!

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.267,40 liradan satılıyor. 12 Mayıs 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 12 Mayıs altın fiyatları!

5 Mayıs 2023 gram altın ne kadar? Bugün çeyrek altın, tam altın kaç TL? Ons altın ne kadar? 5 Mayıs 2023 altın fiyatları

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların cevabı merak ediliyor. Gram altın 1.262,02 liradan satılıyor. 5 Mayıs 2023 yani haftanın beşinci işlem gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 5 Mayıs altın fiyatları!

Dolar bugün ne kadar? 5 Mayıs 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? 5 Mayıs Cuma dolar ne kadar? İşte son durum!

Doları 5 Mayıs Cuma günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın beşinci gününe 19,48 TL’nin üzerinde işlem görmektedir. İşte 5 Mayıs Cuma kuru…

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.

TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek! 7-13 Ocak Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak!

TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek. Bu kapsamda Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak. İşte detaylar...

TOKİ il il beşinci etap kura çekilişi peş peşe çekilecek! TOKİ 3-13 Ocak 2023 kura takvimi hangi illeri kapsıyor?

TOKİ'nin beşinci etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ 3-13 Ocak 2023 kura takvimi hangi illeri kapsıyor? Ankara TOKİ kurası hangi gün çekilecek? İşte detaylar...

TOKİ beşinci etap il il kura çekimi takvimi belli oldu! 26 Aralık-13 Ocak kuraları peş peşe çekilecek! Ankara, Adana...

TOKİ beşinci etap kura çekiliş takvimi belli oldu. 26 Aralık-13 Ocak kuraları peş peşe çekilecek. Peki TOKİ çekiliş kurası bu hafta hangi illeri kapsıyor? İşte detaylar...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına beşinci zam, yüzde 10 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 18 Eylül 2022 fiyat listesi

TCDD, Yüksek Hızlı Tren seferlerine yüzde 10 zam uyguladı. 2022 senesi içerisinde beşinci kez zam gelen YHT biletleri resmen uçuşa geçti. İşte YHT güncel bilet fiyatları…

Sümela Manastırnda beşinci ayin Haberi

Sümela Manastırnda beşinci ayin


Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, 88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez, bir günlüğüne Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen tarihi Sümela Manastırı'nda, bu yıl da Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos'ta ayin yapılması için hazırlıklara başlandı.


Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen hazırlıklar çerçevesinde, ayine katılacakların güvenlik, konaklama, ulaşım ve sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla tedbirler alınması kararlaştırıldı.


Bu çerçevede Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Feyhan Kurnaz, Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer, jandarma, emniyet yetkilileri ve çeşitli kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda ayin sebebiyle tedbirler ele alındı.


Ayine,...