24 / 04 / 2024

sunac çin

sunac çin

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Çinli gayrimenkul şirketi Sunac borç krizinde!

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

Turkcell inşaat sektörüne adım attı

Türkiye'de mobil iletişim alanında ilk olma özelliğine sahip Turkcell, inşaat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri Anonim Şirketi'ni kurdu.

Orta Asya'nın en modern pazarı Genç Çelikler İnşaat'tan

Türkmenistan'da dünyanın en büyük açık pazarlarından birisi olan tarihi ''Çöl Pazarı'', Türk inşaat şirketinin yapacağı modern tesislere taşınacak. Genç Çelikler İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş, 152 milyon dolara Orta Asya'nın en büyük açık pazarını kuracak.

ECA'nın doğduğu yer kentsel dönüşüm için yıkılacak

Dragos'taki kentsel dönüşüm projesi, sanayicileri de bir araya getirdi. Bölgede fabrikası ya da yönetim binası bulunan şirketler ile şahıslar çalışmaları hızlandırmak ve itici güç olmak için bir dernek çatısı altında buluştu

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

sunac çin Haberi

sunac çin

Borç krizi yaşayan gayrimenkul şirketi Evergrande uzun zamandır gündemde. Bu dev şirketin ardından Sunac da Çin gayrimenkul sektöründe likidite sorunuyla karşılaşan şirketler arasına girerken; ülkedeki konut sektöründeki yavaşlama da gittikçe derinleşiyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Hong Kong Borsasında işlem gören Sunac, konut satışlarındaki yavaşlamanın ardından Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Konut piyasası neredeyse durma noktasına gelmiş bir durumdayken şirket yöneticileri yerel yönetime yazdığı bir mektupta “Büyük bir baskıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Sunac’ın yardım talebi ülkede borcu olan inşaat sektörünün likidite sıkıntısından ne derece etkilendiğini ortaya çıkardı. Citigroup analistleri ise yayımladıkları bir raporda Evergrande krizinin sonunda ne olursa olsun Çin’deki ev fiyatlarının ciddi derecede düşme riski olduğuna vurgu yaptı. 

Sunac’ın dolar cinsindeki tahvilleri cuma...