16 / 04 / 2024

Sur TOKİ

Sur TOKİ

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, başarılı çalışmalarıyla yıllardır belediye hizmetinden yoksun kalan ilçe halkının yüzünü güldürüyor.

Sur'da çalışan müteahhit ve işçilere tehdit!

Karasu, terör saldırılarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çalışacak Kürt kökenli müteahhit ve işçileri hedef aldı.

Bakan Sarı: Sur'a yerel mimari şart!

"Sur'da TOKİ mantığıyla yenileme olmayacak" diyen Bakan Fatma Güldemet Sarı kaynak için farklı bütçeleri gösterdi. Bakan Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin soruları cevaplandırdı.

Sur Yapı “Evim Türkiye” diyen Avrupalı Türklerle buluşuyor!

Sur Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, TOKİ, Emlak Konut ve İTO gibi kurumların desteğiyle, Konutder, Gyoder, İnder gibi sektör derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘Evim Türkiye’ fuarıyla Avrupa çıkarmasına devam ediyor.

Sur TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 

TOKİ Sur'daki çarpık yapıları temizledi!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan rekreasyon çalışması vatandaşların beğenisini topladı. Bölge TOKİ tarafından çarpık yapılardan temizlendi.

TOKİ'nin Sur'da inşa ettiği konutlar Eylül'de teslim edilecek!

TOKİ tarafından Sur'da mağdur aileler için yapımı devam eden konutların 31 bloğu Eylül'de yeni sahiplerine verilecek.

TOKİ'nin Sur'da hayata geçirdiği konutlar için inşaat sürüyor!

TOKİ'nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hayata geçirdiği konutlar için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ, Sur'da 1.400 yeni konut inşa etti!

TOKİ'nin yaklaşık 5 bin 637 konutun yapımına başladığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bunlardan bin 400'ü bitirildi. Şuan Sur ilçesinde evi yıkılan bir vatandaş bizden ev isterse, evini verebilecek durumdayız. Hazırlıklarımız tamam" dedi.

TOKİ Sur için sosyal alanlar oluşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki peyzaj projesinden bahsetti. Turan, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Sur yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

TOKİ'den Sur'a 60 milyonluk yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleştirilecek TOKİ İçkale Vadisi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi, Geleneksel Diyarbakır Evleri ile Kırklar Tepesi Kentsel Tasarım ve Rekreasyon Projesi'nde çalışmalar başladı.

Sur'da kentsel dönüşüm başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile TOKİ koordinasyonunda Sur İlçesi'ne yönelik kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.

TOKİ Sur'da peyzaj çalışmalarına devam ediyor!

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

TOKİ Sur'daki çalışmaları Ocak'ta tamam!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terör örgütünün harabeye çevirdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki konut ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "TOKİ'nin çalışmaları gelecek ay tamamlanarak, teslimleri yapılacak" dedi.

Sur TOKİ Haberi

Sur TOKİ

Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 33 medeniyete ev sahipliği yapan ancak teröristlerin saldırıları sonucu büyük hasar gören Suriçi'nin "cazibe merkezi" haline getirilmesi için hazırlanan projeler bir bir hayata geçirilirken bu çalışmalara Sur Belediyesi de büyük katkı sağlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, belediye tarafından ilçede alt ve üstyapı, sokak sağlıklaştırma, kentsel tasarım, peyzaj ve yöresel mimariye uygun konut projeleriyle tahrip olan 14 tarihi eserin restorasyonu devam ediyor.

Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönüm alan, rekreasyon çalışmasının ardından vatandaşların hizmetine açıldı. Teröristlerin saldırısı sonucu evleri zarar gören vatandaşlar için Çölgüzeli ve Üçkuyu mevkilerinde TOKİ tarafından inşaatına başlanan 5 bin 637 konut etap etap tamamlanıyor. 

13 eserin restorasyonu tamamlanırken çalışmaların devam ettiği Fatih Paşa Camisi (Kurşunlu...