18 / 04 / 2024

Sur'da çalışan müteahhit ve işçilere tehdit!

Sur'da çalışan müteahhit ve işçilere tehdit!

Karasu, terör saldırılarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çalışacak Kürt kökenli müteahhit ve işçileri hedef aldı.



103 GÜN SÜRDÜ


İlçede sözde ‘öz yönetim’ ilan etme bahanesiyle çukur açıp barikat kuran PKK’lılar, ev ve işyerlerinin yanı sıra, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde farklı medeniyetlere ait cami, kilise, kale, han, çarşı ve köprü olmak üzere tarihi dokuya da zarar verdi. İlçedeki Süleyman Nazif Anaokulu, Yavuz Selim ve Mardinkapı ortaokulları teröristlerin saldırılarında ağır hasar gördü. 103 gün süren operasyonda, ilçede taş üstünde taş bırakmayan teröristlerden 300’ü öldürüldü. Geriye, artık kullanılamaz halde olan binlerce bina kaldı.


DEVLETİN ELİ DEĞDİ


İlçenin yeniden yapılanması halkın yaralarının sarılması için devlet hemen harekete geçti. Mili iradenin sesi Star’ın da manşetten yaptığı çağrıyla TOKİ, Sur’un ilçenin inşası için düğmeye bastı.  Ancak, bölücü terör örgütü bu durumdan rahatsız oldu. PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Mustafa Karasu örgütün sesi olan bir gazetede yazdığı yazıda, ‘Sur’a  TOKİ  giremez! Hiç kimse orada tek bir beton yığını dikemez! TOKİ de, oraya bina dikenler de Kürt halkının ve Özgürlük Hareketi’nin hedefi olur’ ifadesini kullanmıştı. Kürt halkının desteğini çekmesiyle, örgütün evdeki hesabı çarşıya uymadı.


Operasyondan sonda ilçeye dönenler, yeniden yapılanmaya destek için beton yığını altında kalan eşyalarını alarak evden ayrıldı.


HEDEFi KÜRTLER


Artık silah ve bomba değil, iş makinesi seslerinin yükseldiği ilçede, kullanılamayacak halde olan binalar yerine yenisi inşa edilmek üzere yıkılıyor. Sur’daki bu hummalı çalışmaya karşı Kandil’den yeni bir tehdit mesajı geldi. Dün, ‘Sur’a TOKİ giremez’ diyen Mustafa Karasu, tehdidi boşa çıkınca, hedef değiştirdi. Karasu, bu sefer Sur’un yeniden inşası sürecinde iş sahibi olmak isteyen Kürt vatandaşlara tehditler savurdu. Sur’daki yapılanmaya karşı harekete geçeceklerini söyleyen Karasu, “Sur’a giren müteahhit ve işçiler hedefimizdir. Orada çalışan Kürtler kendilerini sivil görmesinler, öyle sivil olunmaz. ‘Ben sivilim, işsiz kaldım çalışıyorum’ demek olmaz, orada çalışamazsın” ifadesini kullandı.


Star


Geri Dön