29 / 03 / 2024

Sur'daki 5 bin 637 konut etap etap tamamlanıyor!

Sur'daki 5 bin 637 konut etap etap tamamlanıyor!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, başarılı çalışmalarıyla yıllardır belediye hizmetinden yoksun kalan ilçe halkının yüzünü güldürüyor.



 

Çevre ve Şehircilik ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce, 33 medeniyete ev sahipliği yapan ancak teröristlerin saldırıları sonucu büyük hasar gören Suriçi'nin "cazibe merkezi" haline getirilmesi için hazırlanan projeler bir bir hayata geçirilirken bu çalışmalara Sur Belediyesi de büyük katkı sağlıyor.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, belediye tarafından ilçede alt ve üstyapı, sokak sağlıklaştırma, kentsel tasarım, peyzaj ve yöresel mimariye uygun konut projeleriyle tahrip olan 14 tarihi eserin restorasyonu devam ediyor.

 

Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönüm alan, rekreasyon çalışmasının ardından vatandaşların hizmetine açıldı. Teröristlerin saldırısı sonucu evleri zarar gören vatandaşlar için Çölgüzeli ve Üçkuyu mevkilerinde  TOKİ  tarafından inşaatına başlanan 5 bin 637 konut etap etap tamamlanıyor. 

 

13 eserin restorasyonu tamamlanırken çalışmaların devam ettiği Fatih Paşa Camisi (Kurşunlu Cami) de gelecek yıl aslına uygun hale getirilecek.

-
 


Geri Dön