19 / 04 / 2024

suriyeliler için okul açıldı

suriyeliler için okul açıldı

Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinde okul açmaya başladı. Bazı tahminlere göre sadece İstanbul’da 60 mülteci okulu açıldı.

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

Öğrenciler ve veliler isyanda! Pendik'te 6 kilometrelik okul yolu için 17 bin 700 lira ücret istendi. Herkes, okul servis fiyatlarından rahatsız. Fahiş artan servis fiyatlarında usulsüzlük olduğu ortaya çıktı. Veliler bu fiyatları ödeyemeyince, öğrenciler yaya kaldı. İşte haberin detayları….

Sevilen marka LC Waikiki’nin Okul İçin Kırtasiye Ürünleri 3 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye’nin sevilen markası LC Waikiki, öğrenciler için okula dönüş ürünlerini piyasaya sürdü. Birçok sevilen çizgi film karakterini sırt çantalarına, beslenme çantalarına ve kalemliklere işleyen LC Waikiki, bu sezon da çok sevildi. İşte 3 Eylül 2022 fiyat listesi…

Okul alışverişi için aradığınız her şey Özdilek'te

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı için geri sayım başladı, aileleri de telaş sardı. Özdilek de kırtasiye alışverişlerinde geçerli olmak üzere indirim kampanyası başlattı.

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Şuşa'ya inşa edilecek okul için görüşmeler yapıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'ya inşa edilecek okul için, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve beraberindeki heyet ile görüşme gerçekleştirdi. 

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.

suriyeliler için okul açıldı Haberi

suriyeliler için okul açıldı

Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinde okul açmaya başladı. Bazı tahminlere göre sadece İstanbul’da 60 mülteci okulu var.


Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Türkiye’de özel okul açmaya başladı. Sektör uzmanlarına göre sadece İstanbul’da irili ufaklı okul sayısı 60’ı buluyor. İstanbul’da özellikle Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinin yanı sıra başka kentlerde, hatta Ankara’da bile şubeler var. Sadece Fatih’te Libya eğitim sitemini uygulayan 3 okul olduğu, bunun dışında Suriye, Irak eğitim sistemini uygulayan küçük, 200 öğrenci kapasiteli okullar açıldığı belirtiliyor. Suriyeli, Iraklı yatırımcılar daha fazla okul açmak için yer bakıyorlar. 5 yeni okul birden açmak isteyen yatırımcılar var. 


Yüzbinlerce çocuk var 


Suriyeli mülteciler içinde okul...