20 / 04 / 2024

suriyeliler mersinde emlak fiyatlarını mı artırıyor

suriyeliler mersinde emlak fiyatlarını mı artırıyor

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kayıt dışı emlakçılık yüzünden esnafın perişan hale geldiğine dikkat çekti. Madenli, Suriyelilerin Mersin'deki emlak fiyatlarını artırdığından bahsetti.

Osmangazi'de emlak fiyatları Suriyeliler sayesinde artmış!

Suriyelilerin en yoğun olduğu Osmangazi'de emlak fiyatları tavan yapmış. Hem Suriyelileri istemiyorlar hem de en yüksek rakamlara mülklerini onlara kiralıyorlar...

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

Suriyeliler Türk emlak piyasasında al-sat yapmaya başladı!

Suriyeliler belki de Ortadoğu coğrafyasının ticareti en iyi bilen insanları. Bu özelliklerini Türk emlak piyasasında da konuşturdular ve ‘al-sat’ yapmaya başladılar. Türkiye’deki bankalara da 1.2 milyar TL getirdiler.

Yavuz Selim Madenli: Suriyeliler Mersin'de emlak fiyatlarını artırdı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kayıt dışı emlakçılık yüzünden esnafın perişan hale geldiğine dikkat çekti. Madenli, Suriyelilerin Mersin'deki emlak fiyatlarını artırdığından bahsetti.

Yavuz Selim Madenli: Suriyeliler konut fiyatlarını arttırdı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Suriyeliler nedeniyle evlere ilginin aşırı derecede artmasını fırsat bilen yeni tür rantçılar türediğini belirtti.

Suriyeliler Mersin'de konut fiyatlarını yükseltti!

Savaştan kaçıp Mersin'e gelen Suriyeliler, kentteki kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mersin emlak kriziyle karşı karşıya kaldı" dedi.

Suriyeliler ev almaya başladı!

Suriyeliler ev almaya başladı. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, şehrimize göç eden ve sayıları artan Suriyelilerin ev kiralamanın dışında ev almaya da başladıklarını söyledi.

Bursa'daki ev kiralarının artış sebebi Suriyeliler!

'Bursa'da Suriyeliler 'in olmadığı mahalle yok' diyen Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Çelebi, 'Ekonomik durumu iyi olanlar gözde yerleri, varlıklı olmayanlar kenar mahalleleri tercih ediyor' dedi.

Avrasya Emlak Fuarı, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu

İstanbul'da düzenlenen Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Fuara gelen bine yakın yabancı yatırımcının başını K.Irak, Katar, Bahreyn ve Suriyeliler çekti

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

suriyeliler mersinde emlak fiyatlarını mı artırıyor Haberi

suriyeliler mersinde emlak fiyatlarını mı artırıyor

Mersin’deki konut satışları son yıllarda bir hayli fazlalaştı. Bununla birlikte kente gelen Suriyeli vatandaşların barınma sorunlarından dolayı kiralık dairelere olan talep de arttı. Ancak kiralardaki ekonomik canlılık emlakçı esnafına bir türlü yansımadı. Bunun sebebi ise zaten var olan kayıt dışı emlakçıların yanı sıra buna Suriye’den gelenlerin de eklenmesi olarak gösterildi. Gazetemize açıklama yapan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Suriyelilerin Mersin’e gelmesiyle yatırımcıların ticari alanlardan vazgeçip kiralamalara döndüğünü bunun da odalarına kayıtlı, vergisini veren esnafa zor günler yaşattığını savundu. Emlakçılık Yasası’nın bir türlü çıkmayışından dolayı neredeyse önüne gelen herkesin ev kiralama işine girdiğini hatta bir çok emeklinin ev satın alıp kentteki Suriyelilere yüksek bedelle kiraya verme derdine düştüğünü anlatan Madenli, “Bu da kiraların yükselmesine sebep oldu. Dönem başı...