26 / 04 / 2024

suşehri okul depreme dayanıklılık testi

suşehri okul depreme dayanıklılık testi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Sivas Suşehri'nde yer alan okullarda depreme dayanıklılık testi yapılmaya başlandı. Testler sonucu bazı okullarda güçlendirme çalışmaları yapılsa da istenen dayanıklılık sağlanamayacak...

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

DSİ'den gençlere müjde! Devlet Su İşleri 18-40 yaş arası personel alımı yapıyor! Hemen başvurun! İşte başvuru şartları

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) 'taşra teşkilatında' çalışacak olan '50 bekçi' alımı yapacağını ilan etti. Adayların, en fazla 40 yaşında ve en az lise ve dengi okul mezuniyet belgesine sahip olmaları gerekiyor. İşte başvuru detayları...

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Samsun'da depreme dayanıksız okul yıkıldı!

Samsun'un Havza ilçesinde depreme dayanıksız olduğu saptanan Havza İmam Hatip Ortaokulu binası yıkıldı.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da depreme dayanıksız okul binaları meclis gündeminde

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

suşehri okul depreme dayanıklılık testi Haberi

suşehri okul depreme dayanıklılık testi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Suşehri'ndeki okullarda depreme dayanıklılık testi yapıldı. Testler sonucu bazı okullarda güçlendirme yapılsa dahi deprem yönetmeliğinin ön gördüğü performanslara dayanıklılığının olamayacağını tespit edildi. Gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru. "Okullarımızın bazılarında tespitler sonucu çürük raporu çıkmıştır. Tedbirlerimizi alıp ilgili planlamaları Sivas Valiliği'ne gönderdik" dedi. 


Türkiye...