19 / 03 / 2024

Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans

Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans

Taksim’de içinde bulunduğu yapılı çevrenin çok katmanlı tarihini ve kentsel gelişime dönük yüzünü tamamlar nitelikte ele alınan Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans, konforu yüksek stüdyo daireleri ile özellikle genç kesimin gözdesi olmayı hedefliyor.

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını üstlendi! 

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını ve uygulamasını üstlendi. Iglo Architects, AT Kearney Türkiye ofisini, atıl kalma riskine sahip pek çok alanda daha az metrekare kullanarak, ferah ve rahat çalışılabilen mekanlar haline getirdi...

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

 TAGO Architects tasarımı Real Merter tamamlandı!

TAGO Architects tasarımıyla İstanbul, Merter’de hayata geçirilen, ticaret hayatı ile konut yerleşimini özgün bir tasarımla karma kullanıma dönüştüren Real Merter tamamlandı. 

Boytorun Architects projelerini MIPIM 2017’de sergileyecek!

İstanbul merkezli ofislerinde mimari ve iç mimari tasarım, uygulama, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri sunan Boytorun Architects projelerini MIPIM 2017’de sergileyecek.

The Business Year: Slash Architects’ten doğa dostu ofis tasarımı!

İç mekan tasarımı Mimar Şule Ertürk Gaucher ve Mimar İpek Baycan öncülüğündeki Slash Architects imzasını taşıyan The Business Year Office, plaza hayatının dezavantajlarını, sıcak ve samimi detaylar ile doğa dostu bir tasarım kurgusunda eriterek, avantaja dönüştürüyor.

Avcı Architects çağdaş tasarım anlayışıyla fark yaratıyor!

Avcı Architects’in INC Research için tasarladığı office fit-out projesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilen, mekanın ve malzemenin doğasına saygı duyan çağdaş tasarım anlayışıyla fark yaratıyor.

Taksim Rezidans stüdyo daireleriyle gençlerin gözdesi olacak!

Taksim’de içinde bulunduğu yapılı çevrenin çok katmanlı tarihini ve kentsel gelişime dönük yüzünü tamamlar nitelikte ele alınan Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans, konforu yüksek stüdyo daireleri ile özellikle genç kesimin gözdesi olmayı hedefliyor.

Real Merter'in tasarımına Tago Architects imzası!

Tago Architects tasarımı Real Merter, tamamlandığında İstanbul'un yoğun ve düzensiz nitelikteki yapı stoğuna sahip ticari merkezlerinden biri olan Merter için nitelikli bir örnek oluşturacak.

Tago Architects ofis kavramına yeni nesil yaklaşım!

Tago Architects tarafından tasarlanan Taegutec Fabrika ve Yönetim Binası, çalışma hayatının neredeyse günlük yaşamın tamamına yayıldığı günümüzde, ofis mekanlarının farklı bir perspektifle yeniden ele alınması gerektiği bilinciyle tasarlanmış.

Mimar Sanja Jurca Avcı: Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı!

Mimari projeleriyle hem dünyada, hem de Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Avcı Architects, başarılı çizgisini sergileme ve mekan tasarımı alanında da sürdürüyor. Avcı 'Sergi tasarımı mekan içinde hikaye anlatımı' dedi.

Mimar Sanja Jurca Avcı: Sergi tasarımı hikaye anlatımıdır!

Mimari projeleriyle hem dünyada, hem de Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Avcı Architects, başarılı çizgisini sergileme ve mekan tasarımı alanında da sürdürüyor. Mimar Sanja Jurca Avcı konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Cankurtaran Zührevi Hastalıklar Hastanesi, Moda Tasarım Eğitim Merkezi ve müze olacak!

Hayat kadınlarının tedavi edildiği "Cancan" olarak bilinen Cankurtaran Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin Moda Tasarım Eğitim Merkezi ve müze olması için ilk ihale 4 Nisan'da yapılacak

Vestel, IKSV'nin İstanbul Tasarım Bienali'nde üniversitelilerle 17 şehre özel buzdolabı tasarladı!

İstanbul Tasarım Bienali'nin eş sponsorlarından Vestel'in bienal kapsamındaki ilk etkinliği 22 – 27 Mart tarihlerindeki “tasarımda özelleştirme” (customization) temalı atölye oldu

Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans Haberi

Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından Taksim’de tasarlanan ve inşaatı halen devam etmekte olan Taksim Rezidans, oldukça dinamik bir şekilde ele alınan cepheleriyle faklı perspektifler ve zengin bir kütle algısı sunarak çevresindeki hareketliliğe uyum sağlıyor.


Özellikle genç kesimin odak noktası olması planlanan binanın kent ölçeğinde bu kadar önemli bir noktada bulunması, köşe bir parselde yer alması ve üç cephesinden de algılanabiliyor olması tasarımını şekillendiren en önemli etmenler olmuş. Böylelikle bina, konumunu aktive edici bir dikkat çekicilikle, farklı cephe kurgularının bir bütünü olarak tasarlanmış. İki parçalı olarak planlanan kütlenin Dolapdere’ye bakan ön cephesinde daha hareketli ve beyaz, Taksim’e bakan arka cephesinde ise algısını güçlendirmek adına daha net çizgilerle gri bir cephe kurgulanmış. Bina girişinin ise saçak ve saçakla bütünleşen...