29 / 03 / 2024

Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşümle yıkılacak mı

Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşümle yıkılacak mı

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak mı? Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde dönüşüm Ispartakule bölgesiyle sınırlı mı kalacak? Avcılar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tahtakale Mahallesi yıkım planı var mı?

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi’nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Burdur Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur Merkez Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşümle yıkılacak mı Haberi

Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşümle yıkılacak mı


İstanbul'un Avcılar İlçesi sınırları içindeki Tahtakale Mahallesi, kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı sınırları içinde kalan Ispartakule mevkii dışında kentsel dönüşüm çalışması var mı? Avcılar Belediyesi, "Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı?" sorusuna ne cevap veriyor? 


Tahtakale'nin bir kısmı rezerv yapı alanı içinde!


Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin bir kısmı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Ekim 2013'te yayımlanan İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı Sınır Revizyonu bildirisinde açıklandığı üzere Rezerv Yapı Alanı dışına çıkartıldı. 


Bilindiği üzere Tahtakale ve Ispartakule toplu konut alanı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planları, 30 Eylül - 21 Mart 2013 tarihleri arasında ilanen askıya çıkarılmıştı...


Avcılar Tahtakale ve Ispartakule imar planları için tıklayın!


Tahtakale Mahallesi'nde...