19 / 04 / 2024

tahvil aracı

tahvil aracı

Avrupa Merkez Bankası kıtayı etkisi altına alan yüksek enflasyon ve krize karşı geliştirilen yeni yatırım aracının hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Banka ayrıca faiz arışını da gündemine aldı. İşte detaylar..

Ak Yatırım, Rönesans Holding’in tahvil ihracına aracılık etti!

Ak Yatırım açıklamasına göre, Rönesans Holding'in Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği TRLibor endeksli, 3 yıl vadeli, 200 milyon TL’lik tahvil ihracı bugün başarıyla tamamlandı.

Dolar kuru karşısında tutunabilen tek yatırım aracı İstanbul'daki konutlar!

2015'te ekonominin de, finansal piyasaların da, tasarruf sahiplerinin de kaderini büyük ölçüde dolar belirledi. 2015 yılında yüzde 25 artan dolar kuru karşısında tutunabilen tek yatırım aracı var. O da İstanbul’daki konutlar.

Aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu!

464 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 24 Aralık 2015 tarihinde 29572 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ gereğince aracı hizmet sağlayıcılarının sürekli bilgi verme zorunluluğu bulunuyor...

Hala İstanbul Turizm Emlak Aracılık Hizmetleri İnşaat Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Hala İstanbul Turizm Emlak Aracılık Hizmetleri İnşaat Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Tic.Ltd.Şti. Mahmoud Hennawı, Hosam Eddın Hamcho, Alaa Jawısh ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 22 Aralık'ta Fatih'de kuruldu.

IC İÇTAŞ Enerji'den 135 milyon TL'lik tahvil ihracı!

IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding AŞ (IC İÇTAŞ Enerji), 135 milyon lira tutarındaki ilk Türk lirası cinsinden özel sektör tahvil ihracını ÜNLÜ & Co'nun danışmanlığında gerçekleştirdi.

Gayrimenkul, Isparta'da iyi bir yatırım aracı!

Hazırda parası olan kişiler başka illerde altın, döviz ve bankaların mevduat hesaplarını yatırım aracı olarak değerlendirirken Isparta’daki en önemli yatırım aracı ise gayrimenkul olarak görülüyor.

Reysaş'ın tahvil ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı açıklaması!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Reysaş, tahvil ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı.

Tevfik Kaya Gayrimenkul İnşaat Yapı Elemanları Organizasyon ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tevfik Kaya Gayrimenkul İnşaat Yapı Elemanları Organizasyon ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tevfik Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Kasım'da kuruldu.

Ata GYO borçlanma aracı ihraç sonuçlarını yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı borçlanma aracına ilişkin basit faiz oranı yüzde 13,34, bileşik faiz oranı yüzde 14,02 olarak belirledi.

Kentsel dönüşüm imar hakkı sağlama aracı olmamalı!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp yerine yenileri yapılırken Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalı” dedi.

Muzaffer Kahraman: Konut doğru bir yatırım aracı!

Kayseri'de markalı konut ve ticari , alanlar üreten Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, "Piyasaların tekrar eski günlerine döneceğini umuyorum. Evet artık konut doğru bir yatırım aracı" diye konuştu.

ATA GYO’dan 20 Milyon TL'lik tahvil ihracı!

Türkiye’nin ilk cadde mağazacılığına odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı Ata GYO, 50 milyon TL nominal değerindeki tahvil ihracı için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na 02.09.2015 tarihinde başvurdu.

Kankey Otomotiv Aracılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kankey Otomotiv Aracılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Fatih Kopuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 20 Ekim'de Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde kuruldu.

tahvil aracı Haberi

tahvil aracı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ekonomik kriz ve yüksek enflasyona karşı tahvil aracında anlaşma için yaptığı lobi çalışmalarına ağırlık verdi. ECB Başkanı Lagarde'ın, henüz tamamlanmamış yeni kriz aracını bu haftaki faiz toplantısına yetiştirilmesi için çaba sarf ettiği öğrenildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, henüz tamamlanmamış yeni kriz aracını bu haftaki faiz toplantısına yetiştirmek için bastırıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, faiz toplantısına iki gün kala, politika yapıcıların Euro Bölgesi’nin daha zayıf üyelerine yönelik piyasa spekülasyonlarını engellemeyi hedefleyen yeni araç üzerinde anlaşmaya varmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yetkililer, krize karşı tahvil aracıyla birlikte yarım puanlık faiz artışını da tartışıyor. AMB daha önceki yönlendirmesinde çeyrek puanlık faiz artışlarına gidileceği mesajını vermişti.

ECB geçen ay İtalyan 10 yıllık tahvil getirisinin 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 4’ün...