20 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon ve kriz için çözümü buldu

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon ve kriz için çözümü buldu

Avrupa Merkez Bankası kıtayı etkisi altına alan yüksek enflasyon ve krize karşı geliştirilen yeni yatırım aracının hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Banka ayrıca faiz arışını da gündemine aldı. İşte detaylar..



Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ekonomik kriz ve yüksek enflasyona karşı tahvil aracında anlaşma için yaptığı lobi çalışmalarına ağırlık verdi. ECB Başkanı Lagarde'ın, henüz tamamlanmamış yeni kriz aracını bu haftaki faiz toplantısına yetiştirilmesi için çaba sarf ettiği öğrenildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, henüz tamamlanmamış yeni kriz aracını bu haftaki faiz toplantısına yetiştirmek için bastırıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, faiz toplantısına iki gün kala, politika yapıcıların Euro Bölgesi’nin daha zayıf üyelerine yönelik piyasa spekülasyonlarını engellemeyi hedefleyen yeni araç üzerinde anlaşmaya varmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yetkililer, krize karşı tahvil aracıyla birlikte yarım puanlık faiz artışını da tartışıyor. AMB daha önceki yönlendirmesinde çeyrek puanlık faiz artışlarına gidileceği mesajını vermişti.

ECB geçen ay İtalyan 10 yıllık tahvil getirisinin 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 4’ün üzerine çıkmasının ardından daha önceden planlanmamış bir toplantı gerçekleştirmişti.

Kaynaklar, devam eden yasal kaygıların yanı sıra, AMB tahvil alımlarından yararlanan ülkelerin karşılaması gereken koşulların da olması gerektiğini belirtiyor.

Bir ECB sözcüsü, faiz kararı öncesindeki sessizlik politikasına atıfta bulunarak yorum yapmadı.

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyon ve kriz için çözümü buldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön