29 / 03 / 2024

takasbank

takasbank

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Borsada kaldıraç oranlarına yeni ayar

Takasbank tarafından yapılan son düzenlemeye göre pay ve paya dayalı endeks vadeli işlemlerinde kaldıraçlar düşürüldü. Açıklamada söz konusu kararın risk parametrelerinin ve piyasa koşullarının dikkate alınarak verildiği belirtildi.

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borsa İstanbul bünyesinde hizmet veren Takasbank yeni projesi BİGA ile altın yatırımında yeni bir dönem başlattı. Altın yatırımcıları artık kasa ücreti ödemeden altınlarını saklayacak. Peki BİGA'dan kimler faydalanabilir?

GABORAS, emlak danışmanlarına global pazarlama imkanı sağlıyor!

GABORAS’ın alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını online mecraya taşıdığı ve sektörde ticari işlemleri sigortalayarak ve Takasbank entegrasyonlarıyla mali ve hukuki güvence sunan ilk kapsamlı gayrimenkul ticaret platformu, emlak danışmanlarının odağına girdi. 

Taputakas ile gayrimenkul alım satımlarında güven problemleri ortadan kalkıyor!

Gayrimenkul alıcı ve satıcısı, Takasbank ‘TAPUTAKAS' sistemini kullanarak gayrimenkul alım satımlarında söz konusu güven sorunlarını en aza indirgiyor.

Kripto para borsalarına yeni formül!

Türkiye, Takasbank gibi benzeri formül oluşturarak kripto para borsasında faaliyet gösteren firmaların yetkilerini sınırlandırmayı hedefliyor. 

YDA İnşaat'ın 13. kupon faiz oranı yüzde 4,9917!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDAT32212 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin 12.kupon ödeme işlemi gerçekleştirildi. Ödeme tutarları ilgili üyelerin Takasbank A.Ş. nezdindeki serbest hesaplarına aktarıldı ve 13. kupon faiz oranı yüzde 4,9917 oldu.

YDA İnşaat'ın 11. kupon faiz oranı yüzde 2,8975!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDAT32212 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin 10.kupon ödeme işlemi bugün gerçekleşti, ödeme tutarları ilgili üyelerin Takasbank A.Ş. nezdindeki serbest hesaplarına aktarıldı. 11. kupon faiz oranı yüzde 2,8975 olarak kesinleşti.

YDA İnşaat 14. kupon faiz oranı yüzde 4,6946!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDAT72010 ISIN kodlu kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştirildi. Ödeme tutarları ilgili üyelerin Takasbank A.Ş. nezdindeki serbest hesaplarına aktarılmıştır. 14. kupon faiz oranı yüzde 4,6946...

YDA İnşaat 8. kupon faiz oranı yüzde 4,8219!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen özel sektör tahviline ilişkin 7. kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştirildi. Ödeme tutarları ilgili üyelerin Takasbank A.Ş. nezdindeki serbest hesaplarına aktarılmıştır. 8. kupon faiz oranı yüzde 4,8219...

takasbank Haberi

takasbank

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edebilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), Takasbank Merkezi Takas Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; Takasbank tarafından işlem teminatı olarak uygun görülen değerlere, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen emtia sertifikaları da eklendi.

Takasbank tarafından işlem teminatı olarak kabul edilen diğer değerler şöyle:

Nakit (Türk lirası/konvertibl döviz), vadeli mevduat, devlet iç borçlanma senedi, pay senedi, teminat mektubu, yatırım fonu katılma belgesi, Hazine tarafından ihraç edilen avro tahvil, Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen kira sertifikaları, borsalarda işlem gören kıymetli madenler, elektronik ürün senedi, ipotek teminatlı...