29 / 03 / 2024

Takipteki Kredi Oranı

Takipteki Kredi Oranı

TCMB’nin 25 Temmuz’daki 425 baz puanlık faiz düşürmesine karşı bankaların kredi hacmi de yükseldi. BDDK verilerine göre, 26 Temmuz itibarıyla 1 trilyon 512 milyar TL olan TL cinsinden toplam kredi hacmi, 6 Eylül’e kadar sadece 5 milyar TL oldu.

Konut kredisi hacmi Ağustos'ta 25.5 milyar lira arttı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, ağustos sonunda 25 milyar 598 milyon lira artarak 2 trilyon 515 milyar 130 milyon lira oldu. Aynı dönemde konut kredisi hacmi ise sert bir yükseliş kaydederek 1 milyar 208 milyon lira arttı.

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Kentsel dönüşümde son dakika gelişmesi! Devlet tapuya hissedar mı olacak?

Kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basıldı. Bu kapsamda devlet finansman desteği için harekete geçti. Kulis bilgilere göre devlet yurttaşlara dönüşüm için kredi verecek, karşılığında verdiği kredi oranında dairede hissedar olacak. Daire satılırsa da hissesi oranında satıştan pay alacak.

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

11 şehirde yaşayan depremzedeler için kamu bankalarının açtığı 0.99 faiz oranlı 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisine yoğun talep olunca banka önce mobilden yapılan başvuru ekranlarını kapattı. Daha sonra ise gece 00.00’dan sonra kredi oranını 1.59’a çıkardı.

Şu an kredi faizi ne kadar? Hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı

Bankalardan kredi çekmeyi düşünenler, hangi bankanın ne kadar faizle kredi verdiğini merak ediyor. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı!

Bankalarda son dakika depremi! Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, ING peş peşe açıkladı! Kararı duyan inanamadı! Hemen bakın!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşların bankaların güncel faiz oranlarındaki son durum hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faiz oranları ile ilgili olarak yaşanan son gelişmeye göre 5 bankanın faiz oranı değişti. 

5 bankada peş peşe deprem! Akbank, Yapı Kredi, TEB, QNB, ING arka arkaya açıkladı! Kararı duyan inanamadı! Hemen bakın!

Nakit ihtiyacı olan milyonlarca vatandaş bankaların güncel faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Gündemden düşmeyen kredi faiz oranları ile ilgili olarak yaşanan son gelişmeye göre 5 bankanın faiz oranı değişti. İşte detaylar...

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Bankalardan kredi almayı düşünenleri ilgilendiren bir gelişme oldu. Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

O bankadan flaş hareket! Kredi faizi 0,99'a düştü! Emekli, memur, işçi, asgari ücretli, herkes alabilir! Hemen bakın!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşların yüzünü güldüren haber Akbank'tan geldi. Akbank 0,99 faiz oranıyla kredi vereceğini açıkladı. İşte detaylar... 

Bankalarda Temmuz depremi! Ziraat, İş Bankası, Yapı Kredi, Halkbank, Akbank, ING tek tek duyurdu! Hemen bakın!

Nakit ihtiyacı olan milyonlarca vatandaş bankaların güncel kredi faiz oranlarındaki son durumu araştırıyor. Peki bankaların kredi faizlerinde son durum ne? En düşük faiz oranı hangi bankada? İşte İş Bankası, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, Halkbank, Akbank, ING faiz oranları...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Takipteki Kredi Oranı Haberi

Takipteki Kredi Oranı

Ticari kredilerde hacim bu dönemde 2 milyar TL düşüşle 330 milyar TL’ye düşerken, ihtiyaç kredileri 6.9 milyar TL’lik artışla 223.3 milyar TL’ye, konut kredileri yaklaşık 4 milyar TL yükselerek 182.7 milyar TL’ye ulaştı. Büyük küçülmenin yaşandığı taşıt sektöründe ise krediler düşüş gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kamu bankalarının toplam kredi hacmi bu dönemde 21.1 milyar TL artış gösterirken, özel bankalarda 16.2 milyar TL’lik kredi azaldı. Kamu bankaları 6.1 milyar TL’lik konut kredi hacmi artışına giderken, özeldeki konut hacmi 2 milyar TL gerileme kaydetti.

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, 30 Ağustos itibarıyla konut kredisi faizleri ortalama yüzde 12.88 olurken, ihtiyaç kredisi faizlerinde ortalama yüzde 22.38 gibi yüksek bir seviyeye yerleşti. Bu oran ticari kredilerde yüzde 20.28, taşıt kredilerinde yüzde 20.05 oldu. Faiz...