25 / 04 / 2024

taksim meydanı düzenleniyor

taksim meydanı düzenleniyor

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim Meydanı nasıl olacak?

Taksim Meydanı için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Vatandaşların görüşlerini paylaşması için “kavuşma durağı” kuruldu. Bu alanda sergiler ve etkinlikler yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Eminönü meydanı yeniden düzenleniyor!

İBB'nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Mısır Çarşısı Meydanı, Yeni Cami ve Üsküdar-Kadıköy-Boğaz iskelelerinin çevresi yeniden düzenleniyor

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim Meydanı'nda çevre düzenleme tartışmaları!

İkinci etabı başlatılan Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları için vatandaşların bir bölümü “Güzel oluyor” yorumu yapıyor, bir kısmı ise meydanın ruhsuzlaştığını ifade ediyor.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Taksim Meydanı düzenlemesinde proje hatası yapıldı!

Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nde sona gelinmesi beklenirken bir skandal daha ortaya çıktı. Yağmur suyu kanalları yapımı unutulunca yeni dizilen taşlar sökülmeye başlandı.

Eskişehir İstasyon Meydanı düzenleniyor!

İstasyon Köprüsü’nün yıkılmasının ardından ortaya çıkan İstasyon Meydanının ortasında bulunan OEDAŞ’a ait trafo yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı meydan düzenleme çalışmalarının tamamlanabilmesi için trafonun yıkılması uzun zamandır bekleniyordu.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Taksim Meydanı’ndaki zemin düzenlenme çalışmasında sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında meydana oturma birimleri, süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek...

Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları devam ediyor!

TAKSİM Meydanı’nda mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sona yaklaşılan zemin düzenlemeleri çalışmaları tamamlandıktan sonra oturma birimleri ve süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek.

Taksim Meydanı genişletilecek!

1938 yılında Taksim Meydanı yepyeni bir şekil alacakmış. Meydandaki bir apartman, birkaç dükkan ve Taksim Kışlası'nın müştemilatı kaldırılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

taksim meydanı düzenleniyor Haberi

taksim meydanı düzenleniyor

Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) yakın bir noktadaki bayrak direği, çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle bir süre önce yerinden sökülmüştü.


O bölümde çalışmaların tamamlanmasının ardından direk, AKM'ye daha yakın bir noktaya dikildi. Dev Türk bayrağı yeniden göndere çekildi.


Öte yandan, meydandaki düzenleme çalışmaları devam...