19 / 04 / 2024

Taksim Meydanınde çalışmalar ne durumda

Taksim Meydanınde çalışmalar ne durumda

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar kısa sürede başlıyor. Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu millet bahçesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmalar hızlandı!

Yatırımlarına son sürat sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi birinci bölümünde beton döküm çalışmalarının tamamlandığı “Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin inşaatına aralıksız devam ediyor.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ataköy'de yapımına başlanılan Millet Parkı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Baruthane arazisi üzerinde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Ataköy Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde çalışmalar başladı.

Mithatpaşa’ya değer katacak projede çalışmalar sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi üzerinde oluşturduğu, meydan projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar hızlandı.

Taksim Meydanınde çalışmalar ne durumda Haberi

Taksim Meydanınde çalışmalar ne durumda

Taksim'de çevre düzenlemesi 3 yıldır bitmiyor. İstanbul'un kalbi olan Taksim Meydanı, delik deşik durumda. Gün boyu iş makinelerinin çalıştığı meydanda yürümek mümkün değil. 

MEYDANIN HER YERİ ÇUKURLAR VE TÜMSEKLERLE DOLU

Çalışmaların 31 Temmuz'da tamamen sona ermesi gerekiyor. Ancak meydandaki şantiye görüntüsü hala ortadan kalkmış değil. Vatandaşlar ve turistler, çukurlarla tümseklerin arasında güçlükle yürüyebiliyor.


İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı, 3 yıldır dev bir şantiyeyi andırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gezi Parkı eylemlerinin ardından Eylül 2013'te düzenleme çalışması başlattı. Trafik yer altına alındı ancak bu kez ortaya bir beton denizi çıktı. Tepkiler üzerine İBB, Mayıs 2015'te yeni bir çalışma daha başlattı. Hala süren çalışmalar yüzünden meydanın zemini delik deşik. Yer yer dökülmüş çakıl taşları ve kalas...