28 / 03 / 2024

taksim projesi nedir

taksim projesi nedir

Son günlerde gündemden düşmeyen Taksim projesi nedir? Projenin detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Taksim 360 projesi 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Taksim 360 Projesi'nin büyük bir kısmının 2021'de, tamamının ise 2022'de tamamlanacağını belirtti...

Kanal İstanbul Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi nedir? Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

GAP İnşaat Taksim 360 projesi!

GAP İnşaat Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor. Proje İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor.

Galatasaray Riva projesi nedir?

Galatasaray arsası üzerinde hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva projesi geçtiğimiz günlerde basına tanıtıldı. Resmen satış sürecinin başladığı projede fiyatlar 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. Peki Galatasaray Riva projesi nedir?

Çalık Taksim 360 Projesi fiyat listesi!

Çalık Taksim 360 Projesi fiyat listesi minimum 333 bin dolardan başlıyor. Taksim 360 projesi Çalık Gayrimenkul ve Gap İnşaat ortaklığıyla İstanbul Taksim'de inşa ediliyor...

TOKİ Tarımköy Projesi nedir?

TOKİ, Tarımköy Projeleri ile kültürel dokuyu bozmadan, kent merkezlerinde bulunan altyapı olanağını ve sosyal tesisleri köylere taşıyor. Peki Tarımköy Projesi başvurusu nasıl yapılır?

Taksim 360 projesi Avrupa yolunda!

Türkiye’nin ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi Taksim 360 projesi yönünü Avrupa'ya çevirdi. Proje, Londra, Paris, Amsterdam ve Brüksel’de yatırımcılarla buluşacak.

Taksim 360 projesi ne zaman bitecek?

Konut, ofis ve ticari birimlere yer verilen Taksim 360 projesi dokuz adada, 952 bağımsız birimden meydana geliyor. Peki Taksim 360 projesi ne zaman bitecek?

Taksim 360 projesi, Beyoğlu'na yeni bir soluk getirecek!

Türkiye'nin en büyük dönüşüm projeleri Beyoğlu'nda hayat buluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Taksim 360 projesi tamamlandığında Beyoğlu'na yeni bir soluk ve zenginlik getirecek" dedi.

360 Taksim'de nerede?

Toplam 500 milyon dolar yatırım bedeline sahip 360 Taksim projesi "Dünyada Yeni Olacak, Dünayada Yeri Olacak" sloganıyla inşa ediliyor. Peki 360 Taksim de nerede?

taksim projesi nedir Haberi

taksim projesi nedir

Taksim projesi nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda Taksim Meydanı'nın araç trafiğinden arındırma ve yayaların kullanımına açma amacını taşıyan proje, "Taksim yayalaştırma projesi" olarak nitelendiriliyor.


Bu proje ile birlikte, yayaların Taksim Gezi Parkı, AKM, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında trafik kesintisi olmadan yürüyebilecekleri tüm alanlarla birlikte meydan yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanın yapılması planlanıyor. 


Bir sene içinde tamamlanması hedeflenen Taksim Yayalaştırma Projesi için, Eylül 2011’de karar alındı. 28 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili ön yeterlilik ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Ekim 2012'de ise Koruma Kurulu tarafından Taksim yayalaştırma projesi için onay verildi.


23 Ağustos 2012 tarihinde proje için ihale gerçekleştirildi. İhaleye 11 firma katıldı ve projenin ihalesini Kalyon İnşaat 51 milyon 555 bin 370 TL bedel ile kazandı. 31 Ekim...