19 / 03 / 2024

Taksim Rezidans tasarım

Taksim Rezidans tasarım

Taksim’de içinde bulunduğu yapılı çevrenin çok katmanlı tarihini ve kentsel gelişime dönük yüzünü tamamlar nitelikte ele alınan Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans, konforu yüksek stüdyo daireleri ile özellikle genç kesimin gözdesi olmayı hedefliyor.

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Taksim için tasarım yarışması başladı: Ödül 50 bin euro!

İBB tarafından düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması'nın takvimi açıklandı. Yarışmaya katılmak için projeler 10 Mayıs tarihine kadar teslim edilebilecek...

Taksim Tasarım Ve Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Tasarım Ve Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Banu Çınar ve Hüseyin Çınar tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Taksim Rezidans stüdyo daireleriyle gençlerin gözdesi olacak!

Taksim’de içinde bulunduğu yapılı çevrenin çok katmanlı tarihini ve kentsel gelişime dönük yüzünü tamamlar nitelikte ele alınan Tago Architects tasarımı Taksim Rezidans, konforu yüksek stüdyo daireleri ile özellikle genç kesimin gözdesi olmayı hedefliyor.

Gaziantep Iconova'nın mimari tasarımı tartışmalara neden oldu!

Gaziantep'te Şireci Grup ve Acarsan Holding ortaklığında inşa edilen ICONOVA rezidans projesinin mimari tasarımının Arapça 'Allah' yazısından esinlendiği iddia edilldi.

Vazo Kule projesi, tarihi tasarımıyla dikkat çekiyor!

Dap Yapı'nın, Maltepe Dragos'ta inşa ettiği Vazo Kule projesi, tarihi tasarımıyla dikkat çekiyor. M.Ö. 1600 yılından izler taşıyan Vazo Kule, 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğundan meydana geliyor.

Tasarım Ödülleri'nde 2. olan Ahmet Vefik Alp’e tören düzenlendi!

Amerikan Mimarlar Enstitüsü Başkanı Mickey Jacob, Taksim Camii Projesi ‘Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde 2. olması nedeniyle Mayıs başında Los Angeles’e ödül törenine gidecek olan Ahmet Vefik Alp için tören düzenledi...

Vestel, IKSV'nin İstanbul Tasarım Bienali'nde üniversitelilerle 17 şehre özel buzdolabı tasarladı!

İstanbul Tasarım Bienali'nin eş sponsorlarından Vestel'in bienal kapsamındaki ilk etkinliği 22 – 27 Mart tarihlerindeki “tasarımda özelleştirme” (customization) temalı atölye oldu

İMİB'ten ezberleri bozacak endüstriyel tasarım yarışması!

Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak isimli tasarım yarışmasında, yarışmacılardan doğal taş kullanarak günlük yaşamda kullanılabilecek, özgün tasarım ve ürünler ortaya koymaları bekleniyor

Taksim Rezidans tasarım Haberi

Taksim Rezidans tasarım

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından Taksim’de tasarlanan ve inşaatı halen devam etmekte olan Taksim Rezidans, oldukça dinamik bir şekilde ele alınan cepheleriyle faklı perspektifler ve zengin bir kütle algısı sunarak çevresindeki hareketliliğe uyum sağlıyor.


Özellikle genç kesimin odak noktası olması planlanan binanın kent ölçeğinde bu kadar önemli bir noktada bulunması, köşe bir parselde yer alması ve üç cephesinden de algılanabiliyor olması tasarımını şekillendiren en önemli etmenler olmuş. Böylelikle bina, konumunu aktive edici bir dikkat çekicilikle, farklı cephe kurgularının bir bütünü olarak tasarlanmış. İki parçalı olarak planlanan kütlenin Dolapdere’ye bakan ön cephesinde daha hareketli ve beyaz, Taksim’e bakan arka cephesinde ise algısını güçlendirmek adına daha net çizgilerle gri bir cephe kurgulanmış. Bina girişinin ise saçak ve saçakla bütünleşen...