19 / 04 / 2024

tanap socar

tanap socar

BOTAŞ, SOCAR ve BP arasında TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması imzalandı. Taner Yıldız:"Bu projenin (TANAP) önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

TANAP 2018'in ikinci yarısında bitecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini açıkladı.

TANAP'ın ilk gazı 2018'de gelecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’daki Şahdeniz gazını Avrupa’ya taşıyacak projenin Türkiye ayağı olan TANAP'ın gelecek yıl ilk gazı ülkeye getireceğine dikkat çekti.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

TANAP'ın inşaatında son durum ne?

SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydetti. Aliyev, ""Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı." dedi.

Vagif Aliyev: TANAP'ın hazırlık aşaması tamamlandı!

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.

Kenan Yavuz: TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama tüm ekip olarak herkes elinden geleni yapacak" dedi.

TANAP yüzde 25 daha ucuz inşa edilecek!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)'ın yüzde 25 daha ucuz maliyetle inşaatının tamamlanacağını söyledi. İşte açıklaması...

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

Türkiye TANAP projesinde kilit öneme sahip!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, “Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor” dedi.

Türkiye TANAP projesinde kilit oyuncu!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.

TANAP'ta güzergah açma çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde güzergah açma ve dizgi çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

TANAP projesinde inşaat çalışmaları sürüyor!

Üçüncü Köprü'de ana kablonun döşemesinde gerekli olan kedi yolu tamamlandı. TANAP'ta ise 10 tonluk dev boruların yerleştirilmesi işlemi başlıyor.

Tanap inşaat çalışmaları devam ediyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi’nin 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen temel atma töreniyle başlayan inşaat çalışmalarında ilerleme devam ediyor.

tanap socar Haberi

tanap socar

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BParasındaki Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ortaklar Anlaşması, törenle imzalandı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki törende yaptığı konuşmada, TANAP'ın siyasi tehditler ve ekonomik fırsatların buluştuğu bir proje olduğunu belirterek, "Ham petrol fiyatlarına bağlı olarak gaz fiyatlarının düşmüş olmasına rağmen biz projeye devam kararındayız" dedi.


Son dönemde bazı firmaların enerji yatırımlarını durdurduklarını ifade eden Yıldız, "Bu projenin önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" diye konuştu.


TANAP'ın ortakları olan SOCAR ve BP'ye güvendiğini ifade eden Yıldız, "Bu tür projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. Biz 20 ilden geçecek projeyi göstermelik değil fonskiyonel...