27 / 04 / 2024

tapu bedeli düşük gösterilirse ne olur

tapu bedeli düşük gösterilirse ne olur

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Merakla beklenen 2021 yılı tapu müdürlükleri yıllık işlem yevmiye istatistikleri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre Ankara Çankaya ilk sırada yer aldı.

Erkum Döküm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkum Döküm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Rıfat Üçsu tarafından kuruldu.

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

EMFED'ten Milas Tapu Müdürlüğüne tepki!

Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED), Milas Tapu Müdürlüğüne giden bazı emlak ofisi ve emlak danışmanlarının yasadığı sıkıntılar nedeniyle Milas Tapu Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. 

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Arslan tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaklaşık 5 milyon TL'lik sahtecilik önlendi!

Şanlıurfa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaklaşık 5 milyon TL'lik sahtecilik önlendi...

tapu bedeli düşük gösterilirse ne olur Haberi

tapu bedeli düşük gösterilirse ne olur

Tapu harcı, gayrimenkullerin alım-satım işlemleri için alınan tapu hizmet bedeli olarak biliniyor. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekli oluyor. Tapu harcı hem alıcıdan hemde satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor. 

Alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı %2 oranında tahsil edilen tapu harcı, toplamda satış bedelinin %4'ü oranında alınıyor. Bakanlar Kurulu kararı ile 5 Mayıs 2018 tarihinde %1,5 olarak uygulanan indirimli oran, 31 Ocak 2019 tarihinde sona erdi. 1 Ocak 2020'den itibaren hem alıcı hem satıcı için %2 olarak tapu harcı ödemesi alınıyor. 

Tapu harcı gayrimenkulün satış bedelinin üzerinden hesaplanıyor. Yani satışa konu olan taşınmazın satış bedeli ne kadar yüksek olursa tapu harcı için ödenecek tutar da o kadar yüksek oluyor. 
 

Tapu harcı, gayrimenkulün resmi satış bedeli üzerinden hesaplandığı için bazı...