16 / 04 / 2024

tapu döner sermayesi

tapu döner sermayesi

Tapu ve Kadastro; ürettiği her türlü tapu, kadastro vb hakkında sunduğu hizmetlerden gelir elde etmek üzere merkez veya bölge müdürlükleri bünyesinde döner sermaye işletmeleri kurar. Peki, döner sermaye işletmesi nedir?

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "'7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!" dedi.

Migros'ta dev indirim! Piliç şinitzel 21, dana döner 74, piliç bonfile 95 TL! Duyan resmen koştu!

Migros, et ve tavuk ürünlerinde yüzde 25'e varan avantajlı indirimleri peş peşe açıkladı. Migros'ta dev indirim! Piliç şinitzel 21, dana döner 74, piliç bonfile 95 TL! Duyan resmen koştu!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Migros'ta et ve tavuk ürünlerine çılgın indirim! Piliç köfte 19, döner 69, kaburga 149 TL! 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Migros Market'te et ve tavuk ürünlerinde indirim fırsatı başladı. Migros'ta et ve tavuk ürünlerine çılgın indirim! Piliç köfte 19, döner 69, kaburga 149 TL! 20 Mart 2023 fiyat listesi...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Kıyma döner kilosu 146 TL yaprak döner 169 TL pastırma 249 TL! İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) döner, pastırma ve işkembe fiyatları belli oldu. Kıyma döner 146 TL, yaprak döner kilosu 169 TL ve pastırma 249 TL’den satışa sunuldu. İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, alım ve satış gibi işlemlerinin bu tapu üzerinden nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar!

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Altın fiyatlarında kritik viraj! Buradan alan köşeyi döner

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından sıkı şekilde izleniyor. Düşüşe geçen altın fiyatları rüzgarı arkasına aldı ve yukarı yönlü ivmelendi. Fiyatlarda hareketlilik yaşanırken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu gram altın için beklediği yeni zirveyi paylaştı. İşte tüm de

tapu döner sermayesi Haberi

tapu döner sermayesi

Döner sermaye işletmesi nedir?

Döner Sermaye: Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine kanunlarla verilen asli ve sürekli kamu görevlerine bağlı olarak ortaya çıkan ve genel idare esaslarına göre yürütülmesi mümkün olmayan mal ve hizmet üretimine ilişkin faaliyetlerin sürdürülebilmesi için, kamu idaresine bağlı olarak kurulmuş işletmelere tahsis edilen sermayeye deniyor.


Peki Tapu ve Kadastro Döner Sermaye İşletmesi nasıl kurulur? Tapu döner sermaye işletmesine dair esaslar, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor.


Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesi nedir?

(1) Genel Müdürlük, ürettiği her türlü tapu, kadastro, harita ve arşiv bilgi ve belgeleri ile sunduğu hizmetlerden gelir elde etmek üzere merkez veya bölge müdürlükleri bünyesinde döner sermaye işletmeleri kurar.


(2) Döner sermaye işletmeleri için kendi kaynaklarından karşılanmak üzere dört...