19 / 04 / 2024

tapu harcı cezası uzlaşma süreci

tapu harcı cezası uzlaşma süreci

Kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza ödemek istemeyenler, bir dilekçe ile tapu harcı cezası uzlaşma sürecini başlatabiliyor..

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuru yapabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2021...

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2020!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuruda bulunabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2020...  

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapu harcı düzeltme dilekçesi!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyenler ise, Maliye fark etmeden bir dilekçe ile Maliyeye müracaat edebiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği..

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu harcının eksik ödenmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası 2016 ne kadar?

Tapu harcı cezası affı var mı?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların tapu devir işlemlerinde satış bedeli üzerinden harç ödemeyen kimselere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası affı var mı?

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

tapu harcı cezası uzlaşma süreci Haberi

tapu harcı cezası uzlaşma süreci

Tapu harcı cezası uzlaşma süreci!

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harç, gerçek alım satım bedeli üzerinden ödeniyor.


Ancak kimi alıcı ve satıcılar daha düşük tapu harcı ödemek için satış bedelini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Gayrimenkulün değerinin eksik gösterilmesi ve buna bağlı olarak da eksik tapu harcının ödenmesi durumunda, Maliye tarafından fark edilmesi halinde belli oranlarda cezai işlem uygulanıyor.


Eksik beyanda bulunan kişiler, ödemedikleri kısım için daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Bu şekilde tapu harcını kasıtlı veya kasıtlı olmayarak eksik ödeyen kimseler, zamanaşımı süresinde uzlaşma dilekçesi vererek cezalı duruma düşmekten kurtulabiliyor.


6183 SAYILI KANUN MADDE:51 gereğince 2010/965 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 19/10/2010 Tarihinden İtibaren; yüzde 1,40 oranında ceza uygulanıyor.