25 / 04 / 2024

tapu işlemleri değişiklik 2020

tapu işlemleri değişiklik 2020

Tapu işlemlerinde yapılacak yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı şehirlerdeki tapu müdürlüklerinde de olsa devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi! Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat! Hemen bakın!

Tapu işlemleri için resmen son dakika kararı geldi... Milyonlarca tapu sahibi bu habere aman dikkat... Hemen siz de bir bakın...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31363 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31166 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

tapu işlemleri değişiklik 2020 Haberi

tapu işlemleri değişiklik 2020

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak.

Yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı şehirlerdeki tapu müdürlüklerinde de olsa devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Daha önce bu uygulamanın 26 tapu müdürlüğünde 352 işlemde uygulandığına dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Uygulama ile birbirinden farklı yerlerde bulunan tarafların işlemleri bulundukları yerdeki tapu müdürlüklerinden yapılabilecek. 15.09.2020 tarihinden itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmet başlatılmış olacak. Tarafların aynı il sınırları içindeki bu tür işlem  talepleri karşılanmayacak” diye konuştu. 

Yönetmelik Esasları Tekrar Düzenlendi

Tarafların farklı birimlerde olması durumunda yapılacak tapu işlemleri hakkında yönetmeliğe ilişkin de bilgiler paylaşan Özelmacıklı, “Buna göre mülkiyeti devreden taraflar birden fazla ise başvurunun aynı birime yapılması...