20 / 04 / 2024

tapu işlemleri nasıl olur

tapu işlemleri nasıl olur

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu kütüğünde yapılan devir işlemi ile gerçekleşmiş oluyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile müracaatın sağlanması ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu işlemleri nereden yapılır?

Yanlış tapu işlemiyle 5 daire sahibi oldu!

Sağlık sigortası işlemi için Ankara'ya gelen Mustafa Şentürk, Mamak'ta 5 daire sahibi olduğunu öğrendi. Şentürk, tapuların gerçek sahibini bularak iade etti

Tapu devri nasıl yapılır?

Sahibi olduğunuz taşınmazınızı bir başkasına satmak istiyorsunuz ya da başkasından bir taşınmaz almak istiyorsunuz. Prosedür nasıl işler?, tapu devri nasıl yapılır? gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa haberimizin devamında ayrıntılar anlatılıyor...

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminiz var. Daha önce hiçbir tapu işleminde bulunmayanlar için tapu işlemleri nasıl yapılır, araştırdık...

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir alım-satım işleminiz var, ancak tapu işlemlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında bilginiz yoksa, tapu işlemleri nasıl yapılır adı altındaki haberimizi inceleyebilirsiniz...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu işlemleri nasıl başlar?

Tapu işlemlerini birkaç bölümde ele alabiliriz. Tapu işlemleri, tapu gününden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. İşte detaylar!

tapu işlemleri nasıl olur Haberi

tapu işlemleri nasıl olur

Tapu işlemleri nereden yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu kütüğünde yapılan devir işlemi ile gerçekleşmiş oluyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile müracaatın sağlanması ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Peki, alım satım işlemi başta olmak üzere, tapu işlemleri nereden yapılır? Tapu işlemleri için nereye müracaat edilir?


Taşınmaz alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, taşınmaz başka bir şehirdeyse size en yakın tapu müdürlüğünde nu işlem yapılabiliyor.


Tapu müdürlüklerinde yapacağınız işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak randevu alabilir, size gönderilecek kısa mesaj doğrultusunda işleminizi belirlenen gün ve saatte yapabilirsiniz.


Satıcıdan istenen evraklar:

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı 

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname 

Alıcıdan istenen...