19 / 04 / 2024

Tapu kanun

Tapu kanun

Tapu işlemlerinin nasıl yapılacağı, tapu işlemlerinde nelerin gerekli olduğu, tapu işlemleri için ne kadar ücret ödenmesi gerektiği ve tapu işlemlerinin kaç gün sürdüğü ile ilgili hususlar tapu işlemleri yönetmeliği kapsamında...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Yarın sona eriyor! Bunu yapmayan yandı! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Tapu sahiplerini çok yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. 

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik Resmi Gazete'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Milletvekilleri kanun teklifiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve bazı AK Parti'li milletvekili arkadaşlarının Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi...

Tapu kanun Haberi

Tapu kanun

Tapu işlemleri yönetmeliği!

Tapu işlemleri,tapu dairesine gitmeden önce yapılması gerekenler ve tapu dairesinde yapılması gerekenler olmak üzere iki aşamalı olarak karşımıza çıkıyor. Tapu dairesinde gitmeden önce aşağıda sıralanan belgelerin temin edilmesi ve tapu müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor.


Tapu dairesine gitmeden önceki tapu işlemleri

- Eğer alıcı durumundaysanız, satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisini edinin. Elinizdeki tapu fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakmak

- Satın alacağınız gayrimenkul eğer bir arsa ise, yerin köşe kazıkları ile sınırlarının belirlenmesini istemek

- Gayrimenkulün imar bilgilerini edinin. binanın belediye imar müdürlüğünde bulunan onaylı projesindeki bağımsız bölüm numarası ile, tapu senedindeki numara uyuşuyor mu bakmak

- Gayrimenkul eğer bir bina ise iskanlı ve DASK'lı olup olmadığını araştırmak

- Tapu işlemleri için gerekli belgeleri edinmek


Tapu işlemleri için gerekli...