19 / 04 / 2024

tapu kiosk dönemi

tapu kiosk dönemi

İdris Güllüce: "Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye'ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konutta fırsatlar dönemi için son ay!

Konutta fırsatlar dönemi için son aya giriliyor. Aralık ayının son günü sona erecek olan imar barışı, konutta kdv indirimi ve tapu harcı indirimi için elinizi çabuk tutun....

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Gayrimenkulde temiz tapu dönemi!

Hürriyet Emlak ile Sağlam Tapu iş birliğiyle Temiz Tapu dönemi başlıyor. Temiz Tapu ev almak isteyenlerin işlemleri konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken yaşanacak riskleri ise ortadan kaldırıyor.

Tapuda Kiosk dönemi başlıyor!

İdris Güllüce: "Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye'ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul satışında tapu takas dönemi başladı!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi.

Tapu takas dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi.

Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat dönemi başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Tapu müdürlüklerinde bilgilendirme sms yoluyla yapılarak, e-Tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü!

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mobil vergi daireleri ile borcunu öde, öyle gel dönemi sona erecek!

Mehmet Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları ve tapu müdürlükleri gibi bir çok yere kiosk tarzında ödeme terminalleri kuracaklarını belirterek, bu sayede vatandaşların başka bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebileceklerini bildirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapuda e-arşiv dönemi geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, kağıt ve mekan israfını önleyecek ve aynı zamanda da vatandaşların işlerini hızlandıracak büyük bir çalışma geliyor...

Kentsel dönüşümün 3. dönemi bugün başladı!

Marmara Depremi'nin 14. yıl dönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'dan başlattığı kentsel dönüşüm projelerinin 3. dönemi kapsamında İzmir'de 36 daire ve işyerinden oluşan gecekonduların yıkımına başlandı

TOKİ Şanlıurfa Halfeti Konutları için konut seçim dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Şanlıurfa Halfeti Argıl 2. Etap Konutları için konut başvuru dönemi 01-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında T.C Ziraat Bankası A.Ş Halfeti Şubesi aracılığı ile yapılıyor...

tapu kiosk dönemi Haberi

tapu kiosk dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tapu dairelerinde hizmete sunulan kioskların, işlemleri kolaylaştırdığını belirterek, "Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye'ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.


Güllüce, Keçiören Kaymakamlığında düzenlenen "Kiosk" tanıtım programında yaptığı konuşmada, tapu idaresinin Türkiye'nin en eski kurumlarından biri olduğunu söyledi.


Bu köklü kurumun 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındırdığını ifade eden Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde günde takriben 40 bin işlem yapıldığını bildirdi. 


 Güllüce, tapu idaresinin teknolojiyi çok iyi kullandığına ve işlemlerin çoğunu hızlılık prensibine göre yaptığına işaret ederek, teknolojiye ve ekonomik kalkınmaya ayak uydurmak için devlet kurumlarının, yatırımcıların ve vatandaşların çok daha hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Güllüce sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Bunların...