26 / 04 / 2024

Tapu Müzesi ne zaman açılacak

Tapu Müzesi ne zaman açılacak

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

EMFED'ten Milas Tapu Müdürlüğüne tepki!

Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED), Milas Tapu Müdürlüğüne giden bazı emlak ofisi ve emlak danışmanlarının yasadığı sıkıntılar nedeniyle Milas Tapu Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. 

Tapu Müzesi ne zaman açılacak Haberi

Tapu Müzesi ne zaman açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından "Tapu, Kadastro ve Harita Müzesi" için oluşturulan komisyon, eserleri tespit etmek amacıyla çalışmalara başladı. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, müze çalışmalarına ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.  


Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 170 yıllık bir kurum olduğunu ve arşivlerinde Orhan Gazi döneminden itibaren tapu kayıtlarının bulunduğunu hatırlatan Türkoğlu, "Bu manada elimizde Osmanlı'da 'hazine' olarak nitelendirilen belgeler, kıymeti yeni yeni keşfedilen kayıtlar, materyaller var. Bunun için Sayın Bakanımıza da durumu arz ettik. 17 Ocak 2016'da müze yapılmasına yönelik bir 'olur' aldık." diye konuştu. 


Türkoğlu, bunun ardından bir komisyon oluşturarak hızla çalışmalara başladıklarını belirterek, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Binbirdirek Mahallesi'ndeki 1908 yılına ait 'Defteri Hakani Nazırlığı' için inşa...