26 / 04 / 2024

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde, miras hakkının mahkemeden alınmış veraset senedinde belirtilen mirasçılar adına Medeni Kanunun hükümlerine göre tescili işlemine mirasın intikali deniyor. Miras intikal işlemi için tek bir mirasçının da talep etmesi yeterli oluyor. 

Bir gayrimenkulun mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal olarak doğrudan mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapunun kendi üzerlerine geçirmek için tapu harcı adı altında herhangi bir ücret ödemiyorlar. 

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Tapuda intikal işleminin gerçekleşmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Tapuda intikal işlemi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor: 

1-)Kimlik Belgesi Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri
2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, vasi kararı vb. Belge
3-)Fotoğraf 1’er adet 6*4 ebatlarında vesikalık
4-)Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda
5-)Veraset belgesi Murise ait noterden ya da Sulh Hukuk Mahkemesinden alınmış
6-)Veraset ve intikal vergi Murise ait, ilgili vergi dairesinden İlişiği belgesi alınan veraset ve intikal vergisinin ödendiğini gösterir belge (İntikal esnasında ibraz edilmez ise intikalden sonraki ilk işlemde ibraz edilmek zorundadır) 


Geri Dön