19 / 04 / 2024

tapu Rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır

tapu Rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır

Hisseli tapu bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz tapularda arazi üzerinde hangi bölüme sahip oldukarı tapu üzerinde belirlenmemiş oluyor. İşte, rızai taksim sözleşmesi örneği!

Ortaklı gayrimenkullerde rızai taksim nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklı tarlalarda rızai taksimin mümkün olup olmadığını kaleme aldı.

Rızai ifraz nedir?

Tek parsel olarak tapuda kayıtlı olan taşınmazların, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, rızai ifraz nedir?

Tapu iptal davası ne zaman açılır?

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptali için açılıyor. Bu dava, murisin muvazaası nedeni ile açılabiliyor. Peki, tapu iptal davası ne zaman açılır? İşte tapu iptal davası süresi..

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu tapuya hisseli tapu deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak biliniyor. Peki, hisseli tapu nasıl çıkarılır?

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi örneği!

Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi örneği!

Hacizli tapu alınır mı?

Haciz, alacaklıların borçludan alacağını almak için başvurduğu yasal yol oluyor. Borcun ödenmemesi durumunda hacizli mal satılarak borç kapatılıyor. Peki, hacizli tapu alınır mı?

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

Tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

İmar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; hazine ,belediye, ve il özel idarelerinin sahip oldukları taşınmazlara verilen belgeye tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile mülkiyet hakkı nasıl alınır?

Tapu tahsisi nereden alınır?

Tapu tahsis belgesi imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; ilgili kişilere tanınan “şahsi hak” içeren belge olarak biliniyor. Peki, tapu tahsisi nereden alınır?

Hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

tapu Rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

tapu Rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır

Rızai taksim sözleşmesi örneği!

Taksim, tapudaki kayıtlı gayrimenkuller üzerinde bulunan ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemine deniyor.


Paylaşım, taşınmaz mal adedi paydaş sayısına ve pay oranına bölünebildiği takdirde yapılabiliyor. Taksim resmi senedi örneği haberimizin içerisinde yer alıyor.


Hisseli tapu ise bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür tapularda hissedarların isimleri belli oluyor ancak arazi üzerinde hangi bölüme sahip oldukarı tapu üzerinde belirlenmemiş oluyor.


Hissedarlar bu konuda kendi aralarında anlaşarak rıza i taksim sözleşmesi adında bir sözleşme ile oturacakları yerleri belirleyebiliyor. Hisseli tapulu bir gayrimenkulü satın alırken banka kredisi kullanmak söz konusu olmuyor. Arazi üzerinde hangi bölümün kime ait olduğu belli olmadığı için bu tür gayrimenkulleri satmak da kat...