25 / 04 / 2024

tapu sicil başvuruları

tapu sicil başvuruları

Tapu sicil başvuruları kimler tarafından yapılıyor ve bu başvuru için hangi belgeler gerekiyor? İşte tapu sicil başvuruları için detaylar...

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başladı! Toplam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Sakın kaçırmayın...

Tapu ve Kadastro personel alımında başvurular resmen başlıyor! 25 şehirde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Aman kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro personel alımı için başvurular resmen başlıyor... 25 şehirde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Aman kaçırmayın....

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Tapu ve Kadastro personel alımı başvurularında son gün ne zaman?

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları hızla sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından internet sitesinden yayımlanan ilan değerlendirildiğinde 87 sözleşmeli personel bu süreç içerisinde istihdam sağlanacak.

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları ne zaman bitiyor?

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre 87 sözleşmeli personel bu süreç içerisinde işe alınacak.

Tapu sistemi değişti! Randevusuz başvurular kabul edilemeyecek!

Koronavirüsle mücadele kapsamında TKGM tarafından alınan karar kapsamında 4 Nisan 2020 Pazartesi günü sonrasında tapu müdürlüklerinde randevusuz yapılan başvurular onaylanmayacak.

Tapu başvuruları Web Tapu’dan yapılacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 18 Mart (bugün) itibarı ile müdürlüklere yapılacak olan başvuruları Web-Tapu sistemi üzerinden alma kararı aldı. Buna göre başvurular https://webtapu.tkgm.gov.tr adresinden alınacak...

Sultanbeyli'deki mülkiyet ofisine başvurular yağdı!

Son zamanlarda tapu haberlerinin gündeme gelmesiyle birlikte mülkiyet ofisine başvuran ve yeriyle ilgili fiyatları gören vatandaşların başvuruları arttı.

Ankara Yükseltepe Konutları başvuruları!

Ankara Yükseltepe Konutları başvuruları için son gün 31 Mart 2016. Tapu tahsis belgesi ile başvuru yapılabilen projede 2+1 daire seçenekleri yer alıyor.

tapu sicil başvuruları Haberi

tapu sicil başvuruları


Tapu sicil başvuruları için hak sahiplerinin veya yetki verdikleri vekillerinin Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gitmesi gerekiyor. Bu başvurular sözlü yapıldıktan sonra, müdürlük tarafından başvuru fişi ile yazılı hale getiriliyor. Başvuru fişi mutlaka düzenlenmesi gereken bir belge olup, iki nüsha halinde hazırlanır. 


Tapu Sicil Müdürlüğü'ne talepte bulunacak kişi veya yetki verdiği vekili başvurabilir. Bunun dışındaki kişilerin başvuruları geçersiz sayılıyor. 


Tapu sicil başvuruları için gerekli belgeler neler?  

Tapu Sicil başvurularında temin edilmesi gereken belgeler ise şunlar; 


*Nüfus cüzdanı veya pasaport ya da avukatlık belgesi,


*İstemde bulunanların vesikalık fotoğrafları,


*Temsilcilerden temsile ilişkin belge,


*Varsa önceden kendilerine verilen tapu senedi,


*Vatandaşlık numarası,


*Vergi kimlik numarasını gösterir belge,


*Tüzel kişilerin işlemlerinde yetki belgesi,


*Konutlar için zorunlu deprem sigortası poliçe numarası, şirket ve kooperatiflerde ticaret sicil numarası,


*Derneklerde dernek tescil...