24 / 04 / 2024

Tapu sicili istem zorunluluğu

Tapu sicili istem zorunluluğu

Kayıp tapu nasıl çıkarılır? sorusuna öncelikle ücretinin 5 TL olduğu bilgisini verelim. Kayıp tapu senedinin yenisini alabilmek için herhangi bir tapu dairesine nüfus cüzdanıyla müracaat etmek yeterli oluyor...

Tapu sicili istem zorunluluğu!

Tapu Sicil Tüzüğü'nde yer alan hükümlere göre, tüzükte yazılı istisnalar dışında, yazılı istem olmadıkça tapu sicili üzerinde işlem yapılamıyor. Buna göre tapu sicili istem zorunluluğu bulunuyor...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Tapu Sicili Tüzüğü'ndeki madde 69/5 iptal edildi!

Danıştay 10. Dairesi'nde açılan davalarda verilen 19.02.2014 tarihli kararlarla, Tapu Sicili Tüzüğü'nün 69. maddesinin beşinci fıkrasının yürütülmesi durduruldu.

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Kadastro tespitine itiraz süresi!

Açık bir tapu sicili sistemi kurulması amacıyla kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor. Kadastro tespit çalışmalarına itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?

Kat mülkiyeti tapuya nasıl geçilir?

Kat mülkiyeti, bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulabiliyor. Tapu Sicili Tüzüğüne göre tutulacak kat mülkiyeti kütüğüne tescil olunuyor. Peki, kat mülkiyeti tapuya nasıl geçilir? İşte yanıtı..

Cins değişikliği tescil istem belgesi yazım örneği!

Cins değişikliği, bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılıyor. İşte tapu dairesine yazılacak cins değişikliği tescil istem belgesi yazım örneği...

Taşınmaz Değerlemesi kitabı yayınlandı!

Kitapta, taşınmaz mülkiyeti, tapu sicili, imar, mekansal planlama, imar uygulamaları, imar mevzuatına aykırı yapılar taşınmaz değerleme yöntemleri ve değerleme teknikleriyle ilişkilendiren ve bilinmesi gereken tüm konuları bulabilirsiniz.

Tapu Sicili Tüzüğü Sicil bölgeleri hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından, Tapu Sicili Tüzüğü " Sicil bölgeleri " başlıklı 6. maddenin uygulamasına yönelik olarak çıkarılan ilgi duyuru yayımlandı...

Tapu sicili ve belediye işlemleri!

Gayrimenkul hukuku gereğince; özel inşaat işletmelerinin, faaliyetlerini sürdürürken belediye ve tapu dairelerinde çeşitli işlemler yapmaları gerekiyor. İşte söz konusu tapu sicili ve belediye işlemleri bu haberde...

Kat mülkiyeti için neler gerekli?

Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, Tapu Sicili Tüzüğüne göre tutulacak kat mülkiyeti kütüğüne tescil olunuyor. Peki, kat mülkiyeti için neler gerekli? İşte kat mülkiyeti için yapılması gerekenler..

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı!

Zilyetlik ve tapu sicili mevzuatı, Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alıyor. Bir şey üzerinde fiilî hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedidir. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor..

Tapu sicili istem zorunluluğu Haberi

Tapu sicili istem zorunluluğu


Tapu senedi taşınmazın kime ait olduğunu gösteren belgedir. Zaman zaman bu belge kaybedilebiliyor. Ancak kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor. Çünkü yenisini çıkarmak gayet kolay oluyor.


Tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin bilebileceği bir yerde saklamak daha faydalı görünüyor.


Taşınmaz edinen kimse bazen aldığı taşınmazı değişik sebeplerle ailesinden dahi saklayabiliyor. Ardından vefat halinde kimsenin o taşınmazdan haberi olmuyor, taşınmaz sahipsiz olarak senelerce boş bekliyor, sonra başkaları sahiplenip adlarına buraları kaydettirebiliyor. 


Kayıp tapu nasıl çıkartılır?


Türkiye’ deki herhangi bir tapu dairesine giderek 5 TL gibi bir ücret karşılığında tapunun yenisi çıkarılabiliyor. Tapu senedini çıkarmak için taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gitmeye gerek kalmıyor....