25 / 04 / 2024

tapu trampa tescil örneği

tapu trampa tescil örneği

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal ve tescil davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası, gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan bir terimdir. Bu dava türü, taşınmazın aykırı işlemler yapılması durumunda açılır. Taşınmazın kullanımını, sahibini ve iptalini etkilediği için önemlidir. Peki tapu iptal ve tescil davası neden açılır?

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Kira şerhi tapu harcı 2022!

Gayrimenkul kira anlaşmalarında imzalanan kira sözleşmesi, tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kira şerhi tapu harcı 2022 ne kadar?

Tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Peki tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir? İşte tapu iptali ve tescil davası zamanaşımı 2021...

Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021!

Hukuka aykırı bir şekilde tapu kaydının gerçeğe aykırı gözükmesi halinde dilekçe verip durum düzeltilebiliyor. Peki tapu tescil davası dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte Tapu tescil davası dilekçe örneği 2021...

Tapu iptali ve tescil davası dilekçe örneği 2021!

Hukuka aykırı bir şekilde tapu kaydının gerçeğe aykırı gözükmesi durumunda dilekçe vererek durum düzeltilebiliyor. İşte tapu iptali ve tescil davası dilekçe örneği 2021...

tapu trampa tescil örneği Haberi

tapu trampa tescil örneği

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa edilecek mallar arasındaki değer eşitliğini belirlemek malların maliklerine ait oluyor. 


Tapu sicil Müdürlüğü‘nün bu konuda her hangi bir müdahalesi bulunamıyor. Bu konu yalnızca tarafları ilgilendiriyor. Taşınmazlardaki hisselerinde karşılıklı trampa edilebilmeleri mümkün.


Trampa işlemi hakkında ki hükümlere Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor. Trampa işlemi için sınırlamalar söz konusu olmuyor. Farklı şehirlerdeki mallar içinde trampa yapılabiliyor.


Trampa işleminin tapuya tescil edilmesi gerekiyor. Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle takas yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor. Tapu müdürlüklerinde istenen belgelerin temin edilmesi halinde trampa tapuya tescil edilebiliyor. 


Tapuya tescil örneği... 

4.4.2000 1234 

Ali HAZAL: Mustafa oğlu 135/997Kadastro 2.3.1987 

Abdil ER: Osman oğlu 135/997...