19 / 04 / 2024

tapuda bedelsiz devir nasıl yapılır

tapuda bedelsiz devir nasıl yapılır

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda yeni devir başlıyor! Ev alıp satacaklar dikkat prosedür değişti!

Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Artık ev alıp satacak herkes, belirlenen yeni yöntem ile satış ve alış işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devir işlemleri yargıda!

Şişli'deki 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın bedelsiz ve ihalesiz olarak İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine ilişkin mahkemenin kararına rağmen devir işleminin belediye meclisinden yeniden geçmesi yargıya taşındı.

Tapuda gerekli evraklar 2018!

Tapu dairesinde yapılacak tapu devir işlemleri için bazı belgelerle birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerekli evraklar 2018 nelerdir?

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Yasal olarak bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tarafların aralarında yaptığı anlaşma bir bedel karşılığında olabildiği gibi bedelsiz de olabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir nasıl olur?

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

tapuda bedelsiz devir nasıl yapılır Haberi

tapuda bedelsiz devir nasıl yapılır

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Emlak alım satım işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taraflar arasında devir bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor.


Tapuda yapılan hizmet karşılığında belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Devrin bir bedel karşılığında yapılması durumunda binde 20 oranında harç ödenmesi gerekirken; bedelsiz devirlerde ise, binde 68,31 oranında tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Ancak, herkes tapuda bedelsiz devir yapamıyor. Hibe yapamayan kimseler arasında reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 


Tapuda bedelsiz devir için gerekenler..

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

-...