29 / 03 / 2024

Tapuda eklentinin belirtilmemesi

Tapuda eklentinin belirtilmemesi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda eklentinin belirtilmemesi sorun olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda akli meleke raporu nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda akli meleke raporu nedir? Kimlerden istenir?

Tapuda takas masrafı ne kadar?

Para aracılığı olamadan bir gayrimenkulün başka menkul ile değiştirilmesi, değiş tokuş edilmesi işlemi olan takas, tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda takas işlemi nasıl yapılır? Tapuda takas masrafı ne kadar?

Tapuda hisse satışı nasıl olur?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Peki, tapuda hisse satışı nasıl olur?

Tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Hisseli tapu özetle, bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğu anlamına geliyor.Hisseli tapu satış işlemlerinde bazı evraklar isteniyor. İşte, tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Bir taşınmazın miras yolu ile kaldığını bu nedenle birden fazla paydaşının olduğunu düşünelim. Bu durumda, "Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası!

Hisseli tapuların satışı için tüm hissedarların onay vermemesi halinde ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır? Dava, hangi mahkemede açılır?

Tapuda pişmanlık beyanı 2015!

Bilerek veya bilmeyerek bu şekilde eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte tapuda pişmanlık beyanı 2015 örneği...

Tapuda satıcı harç öder mi?

Tapu dairesinde gerçekleşecek tapu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harçlarını kimin ödemesi gerekiyor? Tapuda satıcı harç öder mi? İşte yanıtı..

Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin!

Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin. Çünkü bir zamanlar yatırım olsun diye aldığınız ve değerlensin diye üzerinde bu zamana kadar hiçbir tasarrufta bulunmadığınız gayrimenkulünüz sizden habersiz bir şekilde satılmış olabilir.

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Hisseli tapuda satış iptali!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor.Peki, hisseli tapu satışı nasıl olur? Satış iptal edilir mi? İşte, hisseli tapuda satış iptali!

Tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gereken tapu harcını daha az ödemek için bazı kimseler tapu değerini olduğundan daha düşük bir miktarda gösterebiliyor. Peki, tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapuda eklentinin belirtilmemesi Haberi

Tapuda eklentinin belirtilmemesi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu? l K.A.

***

Okuyucumun mektubunu aynen aldım. “Tapuda eklenti yazmıyor” diyor. Demek eklenti yok. Sonra eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?” diye soruyor. E hani eklenti belirtilmemişti? Demek ki belirtilmiş. Ben bunun üzerinde durmadan olayı açıklayayım. Umarım okuyucumun işini görürüm.

Tapularda mesken veya işyeri notu vardır. Bir bağımsız bölüm mesken olarak inşa edilmişse tapuda mesken, işyeri olarak inşa edilmişse işyeri, depo olarak inşa edildiyse depo yazar. Bazen, bence önemli bir hata olarak işyeri yerine eczane, parfümeri falan...