27 / 04 / 2024

Tapuda ismim yanlış yazılmış

Tapuda ismim yanlış yazılmış

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda düzeltme işlemi nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tapuda babamın isminin ‘Asef’ olarak yazılacağı yerde ‘Asif’ olarak yazıldığını gördüm. Bu yanlışlık ileride bir problem doğurur mu? Nasıl düzeltebilirim?' sorusunu cevapladı.

Tapuda yanlış beyana çifte ceza!

Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanısıra tapu harcının 4’te 1’i kadar ceza ödüyor.

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Tapuda satış işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, taşınmazların yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış işlemleri nasıl yapılır? Tapuda satış işlemleri için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Tapuda rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, satışa konu olan taşınmazın değerini belirliyor. Rayiç bedel, güncel piyasa koşullarına göre defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından belirleniyor. Peki, tapuda rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Aziz Kocaoğlu: Çeşme'ye çok katlı bina yanlış olur!

TOKİ'nin Çeşme Projesi'ne mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Kocaoğlu, "Bence yargının verdiği karara herkesin saygı duyması gerekiyor. Zaten baştan beri Çeşme'de çok katlı yapı yapılması yanlış" dedi

Tapuda eş şerhi nedir?

Medeni Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, eşlerden her biri diğeri ve üçüncü kişilerle her türlü hukukî işlemi yapabiliyor. Peki, tapuda eş şerhi nedir? Tapuya eş şerhi nasıl konulur?

Bilal Doğan: İzmir Belediyesi'nin gemi siparişleri baştan sona yanlıştı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "117 milyon euro bedelle verilen 15 gemi siparişi baştan sona yanlıştı. Bu gemilerin yanaşması için gerekli olan iskeleler yok" diye konuştu

Tapuda tevhid nasıl yapılır?

Tapuda tevhid işlemi ile birden çok taşınmaz mal birleştirilebiliyor. Tevhid ile gayrimenkuller üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçmiş oluyor. Peki, tapuda tevhid nasıl yapılır?

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

Tapuda ismim yanlış yazılmış Haberi

Tapuda ismim yanlış yazılmış

Tapuda ismim yanlış yazılmış diyenler, bu hatayı nasıl ve nereden düzeltebileceklerini merak ediyor. Tapu belgelerindeki isim yanlışlığını devir sonrasında farkedenler düzeltme işlemleri için ayrıca harç ödeyip ödemeyeceğini de sorguluyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Web tapudan, Alo 181 Tapu ve Kadastro Hattından başvuru yapılarak Tapu Sicili Tüzüğü’nün 74. ve 75. maddeleri ile İdarenin 2016/2  sayılı Genelgesi doğrultusunda işlemlere yön veriliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Ana veya yardımcı siciller üzerindeki düzeltmeler ile ilgili Madde 74 ne diyor?

MADDE 74 – (1) Kütük, yevmiye defteri ve yardımcı sicillerde, belgelere aykırı basit yazım hatası yapıldığının tespit edilmesi hâlinde, müdür tarafından nedeni düzeltmeler sicilinde açıklanarak, re'sen düzeltme yapılır. 

(2) İstem belgesinde yapılan yanlışlık veya eksiklik düzeltilerek belgenin uygun bir yerine yazılmak...