26 / 04 / 2024

Tapusu bir kişiye ait olan mal kardeşlere bölüştürülebilir mi

Tapusu bir kişiye ait olan mal kardeşlere bölüştürülebilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Beş kardeş işyeri çalıştırıyorduk. İşyeri iki kardeşin, diğer kardeşler bu yerde sigortalıydı. 1996’da dükkan satın aldık, alırken bu yeri bir kardeşimizin üzerine yaptık. O da dükkanı oğlunun üzerine yapmış. Biz dükkanı üzerimize alabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

1 milyondan fazla kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor! Talimat verildi, çalışmalar başladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası Türkiye'nin emeklilik sisteminde büyük bir dönüşümler peş peşe geliyor. 1 milyondan fazla kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor. Talimat verildi, çalışmalar başladı. İşte detaylar...

Binlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans ile ilgili beklenen haber geldi! Flaş gelişme...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce kişiye mezar olan ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Antalya'da '2 ayda teslim edilecek' denilen evleri onlarca kişiye satmışlar!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da parasını ödedikleri dairelerinin birden fazla kişiye satıldığını iddia eden bir kooperatifin üyeleri, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Artık sayılı günler kaldı. 2023 senesinde alışverişte yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni uygulamayla hem atıkların önüne geçilecek hem de binlerce kişiye yeni bir iş sahası açılacak.

Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 336 TL binlerce kişiye yattı! Evde bakım parası il il sorgulama!

Birçok vatandaşın merakla beklediği evde bakım maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 336 TL binlerce kişiye yattı! Evde bakım parası il il sorgulama!

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapusu bir kişiye ait olan mal kardeşlere bölüştürülebilir mi Haberi

Tapusu bir kişiye ait olan mal kardeşlere bölüştürülebilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Beş kardeş birlikte işyeri çalıştırıyorduk. İşyeri iki kardeşin, diğer kardeşler bu yerde sigortalıydı. 1996’da kazancımızla bir dükkan satın aldık, alırken bu yeri bir kardeşimizin üzerine yaptık. Sonra hepimiz emekli olduk. Şimdi birlikte aldığımız dükkanı artık beş kardeş üzerine yapmak istiyoruz ama sahip çıkan kardeş buna yanaşmıyor. Hatta o da dükkanı 19 yaşındaki oğlunun üzerine yapmış. Bizler bu dükkanı üzerimize alabilir miyiz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Beş kardeş birlikte işyeri çalıştırıyorduk. İşyeri iki kardeşin, diğer kardeşler bu yerde sigortalıydı. 1996’da kazancımızla bir dükkan satın aldık, alırken bu yeri bir kardeşimizin üzerine yaptık. Sonra hepimiz emekli olduk. Şimdi birlikte aldığımız dükkanı artık beş kardeş üzerine yapmak istiyoruz ama...