23 / 04 / 2024

tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlar satılabilir mi

tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlar satılabilir mi

Satışı yapılamayacak taşınmazlar, tapu siciline kayıtlı olmayan; kamu hizmetine tahsis edilmiş; orta malı niteliğinde; bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar ile iştirak halinde tasarruf edilen paylar olarak ifade ediliyor...

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

SGK'ya kayıtlı çalışıyorsanız hemen e-Devleti'i açın! Yoksa başınız daha sonra çok ağrıyacak

Türkiye'de SGK üzerine kayıtlı olarak çalışan milyonlarca vatandaş var. Bu vatandaşların iş veren tarafından sigortalarının düzenli yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

Ekonomik kriz trafiği etkiledi! Kayıtlı taşıt sayısında ciddi erime

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bundan bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalım gösterdi. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı ağustos ayının sonu itibarıyla 26 milyon 29 bin 230 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Vakıf GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı artırımına onay!

Vakıf GYO'nun "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinde yer alan kayıtlı sermaye tavanı 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltiliyor. 

Vakıf GYO kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL artıracak!

Vakıf GYO'nun 11 Şubat 2022 tarihli toplantısında, kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Şirketin, SPK'ya yaptığı sermaye artırımı başvurusu uygun görüldü. 

İş GYO kayıtlı sermaye tavanını 7 milyar TL'ye yükseltecek!

İş GYO'nun 2 milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının, 2022-2026 yılları için geçerli olmak üzere 7 milyar TL'ye yükseltilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili Bakanlık'tan gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. 

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlar satılabilir mi Haberi

tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlar satılabilir mi


Satışı yapılamayacak taşınmazlar!


Satışı yapılamayacak taşınmazlar, tapu siciline kayıtlı olmayan; kamu hizmetine tahsis edilmiş; orta malı niteliğinde; bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar ile iştirak halinde tasarruf edilen payların tapuda satışı yapılamıyor. 


Tapu siciline kayıtlı olmayan taşınmazlar, henüz kadastrosu yapılmadığından tescili yapılamamış, zabıt defterinde de kaydı bulunmayan tapusuz taşınmazlar oluyor. Kamu hizmetine tahsis edilmiş taşınmazlar, yol, park, meydan, hükümet konağı gibi bir kamu hizmetine ayrılmış taşınmazlardır. Orta malı niteliğindeki taşınmazlar, mera, yaylak, kışlak gibi taşınmaz mallar oluyor.


Bazı şerh ve beyanlara tabi taşınmazlar, mülkiyet hakkının başkasına naklini engelleyen ihtiyati tedbir, kamu haczi, konkordato ile verilen süre, iflas ilanı, aile yurdu, yükümlü mirasçı tayini gibi şerhler ya da bazı kanunlara göre öngörülen belirtmelere tabi taşınmazlardır. İştirak halinde tasarruf edilen paylar ise Medeni Kanun'a...