27 / 04 / 2024

tarihi Bergama Bedesteni

tarihi Bergama Bedesteni

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

İzmir Bergama'da yüzde 20 indirimle konut imarlı arsa sahibi olabilirsiniz! Bu tarihi kaçırmayın!

İzmir Bergama Milli Emlak, İzmir ili, Bergama ilçesi, Zeytindağ Mahallesinde yer alan arsayı yüzde 20 indirim ya da 8 eşit taksitle satıyor. Peki İzmir Bergama'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte arsa ile ilgili detaylar...

İzmir Bergama Millet Bahçesi'nin ihale tarihi belli oldu! 

İzmir'in Bergama ilçesinde hayata geçirilecek olan Bergama Millet Bahçesi Projesi 7 Temmuz'da ihaleye çıkacak. AK Partili Dağ, millet bahçesinin ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacağını dile getirdi. 

TOKİ İzmir Bergama 2019 kura çekimi ne zaman?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyası kapsamında İzmir Bergama'da toplam 293 adet konutu satışa çıkarmıştı. TOKİ İzmir Bergama 2019 kura tarihi açıklandı. Peki TOKİ İzmir Bergama 2019 kura çekimi ne zaman? İşte yanıtı...

TOKİ İzmir 2019 kura çekiliş tarihi belli oldu!

TOKİ İzmir 2019 kura çekiliş tarihi belli oldu. Peki TOKİ İzmir Selçuk Zafer kura tarihi, TOKİ İzmir Ödemiş 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Torbalı 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Bergama 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura tarihi ne zaman?

Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Bergama Bedesteni restore edilecek!

Bergama’nın değerlerini tek tek gün yüzüne çıkarmaya devam eden Bergama Belediyesi, tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedestenini restore ederek turizme kazandıracak.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Bergama Kültür Merkezi 8 Ekim'de açılacak!

Bergama'da kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleşmesine katkı sağlayacak olan Bergama Kültür Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu.

Manisa'daki Tarihi Kurşunlu Han restore edilecek!

Manisa'nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin ardından şimdi de Kurşunlu Han'ı Manisa'ya kazandırmak için çalışmalara başladı.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Bergama’da restorasyon atağı!

İzmir’in Bergama Belediyesi tarafından, ilçedeki eski birçok yapı için başlatılan restorasyan çalışması, hız kesmeden sürdürülüyor. 1930’lu yıllarda yapılan tarihi Kapalı Çarşı’nın cephe onarım çalışmaları tamamlanıyor...

Bergama Belediyesi eski evleri ayağa kaldırıyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tarihi başkent Bergama'da gerçekleşen proje doğrultusunda belgeleme ve envanter çalışmaları Bergama Belediyesi Rölöve Restorasyon Bürosu öncülüğünde yapılıyor.

tarihi Bergama Bedesteni Haberi

tarihi Bergama Bedesteni

Mimarisinden 16. yüzyılın sonları 17. yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen ve döneminde içinde kıymetli eşyalann satıldığı ticari bir yapı olarak kullanılan tarihi Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek kamu yararına turizm ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacak. 


İçinde bulunduğu Arasta ve yakınında bulunan Şadırvan Camii civarının da canlanmasına katkı koyacak. Buna göre mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ve yapılan protokol ile kullanımı Bergama Belediyesine geçen Bergama Bedesteni'nde ilk olarak onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda yapının ortaya çıkarılması ve çevreden algılanabilmesi amaçlandı. 


ÇALIŞMALAR BAŞLADI 

Bunun için Şadırvan Caddesi üzerinde bulunan 5 adet dükkan bedelleri ödenerek belediye tarafından kamulaştrıldı. Daha sonra içi boş olan dükkânların Bergama Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı başlatıldı. Yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin çalışmalarına da...