19 / 04 / 2024

tarihi Borsa Han kamulaştırma

tarihi Borsa Han kamulaştırma

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş! Bir yılda yüzde 177 yükseliş!

Borsa İstanbul her gün rekorlarına bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. Borsa İstanbul gün içi tarihi zirvesini 300 puanın üzerine taşıdı. İşte detaylar!

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Tarihi Türkiye Han icradan satışa çıktı!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih'te bulunan tarihi Türkiye Hanı'nı satışa çıkardı. 9 Eylül'de ihalesi gerçekleşecek tarihi han için 42 milyon lira isteniyor...

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Ankara Ulus İş Hanı'nda 300 dükkanın 240'ı kapandı! 

Ankara'nın merkezinde bulunan tarihi Ulus İş Hanı'ndaki esnaf bir bir handaki dükkanlarını kapatıyor. Son dönemdeki ekonomik daralma ve hanın hukuki statüsüyle ilgili yaşanan problemler, handaki esnafı olumsuz yönde etkiledi... 

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

tarihi Borsa Han kamulaştırma Haberi

tarihi Borsa Han kamulaştırma

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında bulunan Borsa Han, kamulaştırılacak ve restore edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Münir Karaloğlu, merkez Sur ilçesinde yer alan Peynirciler Çarşısındaki esnafla kahvaltı yaparak, çarşının yeni projesiyle ilgili konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşıda satılan coğrafi işarete sahip örgülü peynirin kentin tanıtımı için önemli olduğunu dile getirdi.

Zamanında yapılan çarşının kötü görüntüsünden kurtarılması amacıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğünün proje geliştirdiğini dile getiren Karaloğlu, yeni projeyle ilgili esnafın da görüşünü almak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Amaçlarının çağdaş temizlik kurallarına riayet edildiği, dışarıdan gelen herkesin mutlaka ziyaret ettiği bir mekan oluşturmak olduğunu belirten Karaloğlu, çarşıda iş yapan esnafı da mutlaka koruyacaklarını söyledi.

Karaloğlu, şunları dile getirdi:

"Ortak bir payda oluşturacağız, mağduriyet oluşturmayacağız. Burayı...