24 / 04 / 2024

tarihi ev restorasyonu ankara

tarihi ev restorasyonu ankara

Altındağ'da, ilçenin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak için 80 yıldır yıpranan ve hiç dokunulmayan sokaklardaki evlerin dış cepheleri tarihi dokuya uygun şekilde restore ediliyor.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

İş Bankası'nın tarihi binası resim müzesi olacak!

Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için tahsis edilen Beyoğlu'ndaki tarihi binanın restorasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

tarihi ev restorasyonu ankara Haberi

tarihi ev restorasyonu ankara

 Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı açıklamada, Hamamönü bölgesinin Ankara'nın geçmişine ışık tutan eski evleri bünyesinde barındırdığını söyledi.

Sokaklardaki evlerin son derece bakımsız, yıpranmış durumda olduğunu fark ettiklerini belirten Tiryaki, bunun için 'Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projesi'ni hayata geçirdiklerini dile getirdi. Tiryaki, şunları kaydetti:

'Proje kapsamında yenilecek olan binaların dış cephelerini, çatılarını ve çürüyen ahşap yapılarını tamamen yenileyerek, kaplama tahta yapıyoruz. Bu arada su ve ısı yalıtımı, baca tamiratları yapılarak kiremitler yenileniyor. Çinkodan yağmur deresi ve oluklar...