29 / 03 / 2024

Tarihi Sabit Efendi Konağı

Tarihi Sabit Efendi Konağı

Çalışmaların devam ettiği Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İnşallah kısa süre içerisinde Tarihi Konağı şehrimize hediye edeceğiz” dedi.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi ihale aşamasında!

Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım ve Faik Baysal Kütüphanesi yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin de ihale aşamasında olduğunu ifade etti.

Tarihi Sabit Efendi Konağı eski günlerine kavuşacak!

Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar. Tarihi Sabit Efendi Konağı' ndaki çalışmaların tamamlanacağını müjdeledi...

Tarihi Sabit Efendi Konağı'nın restore çalışmalarında sona gelindi!

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oklar, "Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı'nı şehrimize tekrar kazandıracağız" dedi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nın inşaatı devam ediyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Oktar, “Kat yapım işlerinin tamamlanmasının ardından binanın dış cephe kaplaması yapılacak. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nın temeli atıldı!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nın temeli atıldı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirilen çalışma ile Yahyalar Mahallesi’nde bulunan Tarihi Sabit Efendi Konağı, aslına uygun bir şekilde inşa ediliyor.

TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödemeleri taksitleri sabit mi kalacak, artacak mı?

Milyonlarca vatandaş TOKİ arsa kurasının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ Arsa kura çekim tarihi il il belli oldu mu? TOKİ Arsa ödeme planının detayları açıklandı mı?

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın kaza nedeni ortaya çıktı!

Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan geminin kara kutusu çözümlendi. Gemideki arızanın 5 numaralı silindirdeki çatlamadan kaynaklandığı belirtildi. 

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı yıkan gemi için sürpriz karar!

Dümeni kilitlendiği için Beykoz’daki tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarparak durabilen gemi ile ilgili sürpriz bir gelişme daha yaşandı.

Ebru Yücebaşoğlu Arnavutköy'e taşındı!

Dekoratör Ebru Yücebaşoğlu eşi Murat Mengencioğlu'ndan 1,5 yıl önce boianmıştı. Çift evliyken Kandilli'deki tarihi Edip Efendi Yalısı'nda yaşadı. 

Ahmed Esat Efendi Cami restorasyonunda yanlış uygulama!

İstanbul Kuzguncuk’ta Boğaz’ın kayıkçılarına özel yaptırılan tarihi Üryanizade Ahmed Esat Efendi Cami’nin kayıkhanesi restorasyon sonrası betonla kapatıldı, uzmanlar ‘kabul edilemez’ dedi...

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

İzmir Hatuniye'deki tarihi konağa zarar mı verildi?

Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahını kıyan İzmir'in eski Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin 93 yıl önce yaşadığı KonakHatuniye Mahallesi'nde 1301 numaralı sokakta bulunan tarihi evinin duvarlarına otoparkı işaret eden reklam ve yön levhalarına çakıldı.

Maltepe'deki 3 asırlık çeşme restore edildi!

Maltepe'de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı.

1985 yılında Dede Efendi'nin evi müze olacakmış!

1985 yılında bestekar Hamamizade Dede Efendi'ni evi, Türk Musikisi Müzesi haline getirilecekmiş. Akbıyık'taki ev, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği tarafından 18. yüzyıl Türk evi görünümünde restore edilecekmiş.

Turizmciler Edip Efendi Yalısı'nı tur programlarına aldı!

Sosyetik İç Mimar Ebru Mengenecioğlu Kandilli'deki tarihi Edip Efendi Yalısı'nı Yeşilçay (Gülseren) Star TV'deki 1753'de yapılan Edip Efendi Yalısı'nın 23 odası odası var 'Paramparça' dizisine aylık 50 bin dolara (110 bin TL) kiralamıştı.

Sabit Efendi Konağı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı!

Başkan Zeki Toçoğlu dönüşümle ilgili şu ifadeleri kullandı; Bugün de şehir tarihinde önemli bir yeri olan Sabit Efendi Konağı’nı çağın gerekliliklerine uygun bir dönüşüm çalışması ile hizmetinize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, dedi.

Ayçiçeği Vadisi planı görüşülecek!

Ayçiçeği Vadisi planı görüşülecek. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Camili 2 de inşa edilecek Ayçiçeği Vadisi ile Sabit Efendi Konağının sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açılması konusu görüşülecek

Tarihi Sabit Efendi Konağı Haberi

Tarihi Sabit Efendi Konağı



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, aslına uygun inşa çalışmalarının devam ettiği Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda incelemelerde bulundu. Yeni dönem kentsel tasarım projeleri kapsamında şehrin birçok bölgesinde yenileme çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, Tarihi Sabit Efendi Konağı’ndaki çalışmaların da kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.



Osmanlı Mimarisi

Şehir tarihinde önemli bir yeri olan Sabit Efendi Konağı’nda hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, “1999 depreminde zarar gören Sabit Efendi Konağı şehir tarihimizin önemli bir parçasıydı. Yenileme çalışmaları ile birlikte tarihi yapıdaki Osmanlı mimarisinin kalıcılığını da sağlamış olacağız. İnşallah kısa süre içerisinde Tarihi Konağı şehrimize hediye edeceğiz” diye konuştu.



Muhafaza Ediyoruz

İnsana temas etmeyen yapıların inşa edilmesinin gelişmişlik göstergesi olamayacağını da hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Çağın gerekliliklerine uygun yenilikleri şehrimizde hayata...